vestnik

Hokejistom Lipovec znova uspela uvrstitev v Challenge I

Vestnik.si, 22. 2. 2020
Aleš Cipot
Hokejisti Lipovec so prišli do novega uspeha.
Šport

Hokejisti Lipovec, ki so pred kratkim postali državni dvoranski prvaki, so se na evropskem pokalu razreda Challenge II uvrstili v višji rang. Sedaj so na vrsti igralke Triglava.

V Bratislavi se je končalo tridnevno tekmovanje evropskega pokala Challenge II v dvoranskem hokeju, kjer so se odlično odrezali 17-kratni  slovenski prvaki Lipovci, ki so brez poraza zasedli drugo mesto. Tako so se  z ekipo Rače iz Slovaške, s katero so odigrali 4 : 4, uvrstili v Challenge I skupino evropskega hokeja. Zadnji dan turnirja so Lipovci  premagali Aker iz Norveške z 11 : 4. Za Lipovce so dosegli zadetke: Martin Mesarič 4, Uroš Stanko in Petar Katovski po 2 ter Robert Mesarič, Dominik Mesarič in Luka Vegič. 

V zadnji tekmi so bili Lipovci boljši od Kilparija iz Finske z 9 : 1. Za Lipovce so bili strelci zadetkov Martin Mesarič in Luka Vegič po 3 ter Boštjan Stanko, Štefan Pavlinjek in Petar Katovski. Na turnirju je bil za najboljšega vratarja proglašen Miha Zadravec, drugi najboljši strelec pa je bil s 16 zadetki Martin Mesarič.

puconci, finale-državnega-prvenstva-v-dvoranskem-hokeju
Jure Zauneker
Lipovci so evropski pokal v Bratislavi končali brez poraza in z dvema nagradama.

Hokejski klub Triglav Predanovci pa kot aktualni ženski slovenski prvak v dvoranskem hokeju do nedelje v Zeleni dvorani v Puconcih gosti hokejske ekipe iz Madžarske, Srbije, Danske in Finske na evropskem ženskem pokalu razreda Challenge II. Prva tekma med slovenskimi prvakinjami, igralkami Triglava, in ekipo Agise iz Madžarske je bila včeraj, danes dopoldan so predanovske članice igrale s Suhn Spartakom iz Srbije, ob 17.15 pa bo še tekma med Triglavom in  Copenhagnom iz Danske. V nedeljo ob 10.15 jih čaka še Porvo iz Finske.

puconci, finale-državnega-prvenstva-v-dvoranskem-hokeju
Jure Zauneker
Hokejistke predanovskega Triglava od danes do nedelje v Puconcih gostijo evropski klubski pokal Challenge II za ženske.

dvoranski-hokej evropski-pokal lipovci bratislava triglav-predanovci puconci
Kaj zdaj berejo drugi