vestnik

Hokejisti Triglava tretji v Bolgariji

Vestnik, 12. 2. 2019
Arhiv Kluba
Šport

V bolgarski Varni je potekal letošnji evropski pokal v dvoranskem hokeju v kategoriji Challenge. Tekmovanja se je udeležil tudi Hokejski klub Triglav Predanovci. 

Igralci Triglava so se turnirja udeležili kot nadomestna ekipa Lipovcev, ki je bila lanski prvak in ni želela sodelovati na omenjenem turnirju, saj klub daje prednost igranju na prostem. Na tridnevni turnirj na obalo Črnega morja so se Triglavani odpravili z mešanimi občutki, a začeli zelo obetavno. Na petkovi dopoldanski tekmi so premagali srbske prvake Elektrovojvodino z rezultatom 5:3. Strelci so bili dvakrat Žan Zrinski, Alan Balaž in Davorin Škrilc. Večerna tekma je ponudila izenačen dvoboj z domačim Akademikom. kjer so domačini slavili s 3:5 ob dejstvu, da je Triglav zgrešil dva kazenska strela. Strelci na tej tekmi so bili Nejc Potokar, Tadej Mikola in Mitja Dšuban.
V drugem tekmovalnem dnevu je v dopoldanskem terminu bil nasprotnik Triglava gruzijska ekipa Club Adjara. S tremi zadetki Žana Zrinskega, dvema Davorina Škrileca, Nejca Potokarja in Alana Nemca je Triglav slavil z visokimi 7:3. Še najmanj možnosti za uspeh so igralci Triglava imeli v srečanju z madžarsko ekipo Soroksari, ki je bil prvi favorit turnirja. Predvidevanja so se pokazala kot točna, saj so Madžari slavili z visokimi 1:6. Strelec edinega zadetka za Triglav je bil Nejc Potokar. V nedeljskem sporedu je našim ostala še finska ekipa Kilppari. Triglav je tekmo začel silovito in povedel že v 3. minuti. Za končnih Triglav 4 Kilppari 1 so za naše zadeli Alan Nemec dvakrat, Žan Zrinski in Mitja Dšuban. Z tremi zmagami in dvema porazoma je ekipa Triglava zasedla tretje mesto.
Matjaž Potokar, trener Triglava, je turnir ocenil: ''Bolgari so organizirali turnir povsem zadovoljivo, čeprav je bilo nekaj manjših napak, a to ni vplivalo na tok turnirja. Rezultatsko bi lahko bilo še boljše, saj smo v srečanju z Akademikom zgrešili dva kazenska strela in imeli sedem kratkih kotov. Škoda, da smo bili poraženi, saj smo bili boljši nasprotnik. Ta tekma me je zelo spominjala na finalno srečanje domačega dvoranskega prvenstva z Lipovci. In za povrh smo zgrešili še tretji kazenski strel v tekmi s Finci. Toda turnir je končan in misli že silijo na plano.''
hk triglav predanovci hokej turnir Challenge
Kaj zdaj berejo drugi