vestnik

Horvat objavil seznam za futsalske kvalifikacije za SP, na čakanju dva člana Meteroplast Šic Bar

Vestnik.si, STA, 7. 9. 2023
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Šport

Slovenska članska reprezentanca v futsalu bo 15. septembra s tekmo ob 20.00 v Italiji začela drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev za uvodni tekmi, drugo bodo Slovenci igrali 19. septembra v Mariboru proti Češki ob 18.45.

Na seznamu selektorja Horvata so Nejc Hozjan (Catania), Teo Turk (Came Dosson), Igor Osredkar (Cazin), Jeremy Bukovec (Omiš), Matej Fideršek (Minerva), Marko Peček (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Klemen Duščak (Dobovec), Denis Totošković (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nejc Berzelak (Siliko), Žan Janež (Siliko), Max Vesel (Siliko) in Jure Suban (Siliko). Na čakanju pa so Tilen Gajser (Minerva), Nejc Kovačič (Oplast Kobarid), Tine Šturm (Oplast Kobarid), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Uroš Đurić (Siliko), Tilen Rajter (Meteorplast Šic bar) in Alen Ruis (Meterorplast Šic bar).



Slovenija lovi premierni nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo deseto po vrsti. Med 14. septembrom in 6. oktobrom naslednje leto ga bo gostil Uzbekistan. Kvalifikacije, ta del se bo končal 20. decembra letos, bodo potekale po sistemu tekem doma in v gosteh, vsako reprezentanco pa tako čaka šest tekem.

Slovenija se v skupini D meri z Italijo, Češko in Španijo. Zmagovalci skupin (teh je v Evropi pet) se neposredno uvrstijo na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa se uvrstijo v dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo.

Slovenija bo po gostovanju v Italiji in domači tekmi proti Češki igrala še 6. oktobra v Ljubljani proti Španiji, 10. oktobra proti istemu tekmecu v Jaenu, 15. decembra bo v Kopru gostovala Italija, 20. decembra pa bodo Slovenci potovali v Plzen k češki vrsti.

V skupini A so Kazahstan, Romunija, Azerbajdžan, Nizozemska, v B Ukrajina, Poljska, Srbija, Belgija, v C Hrvaška, Slovaška, Francija, Nemčija, v E pa Portugalska, Gruzija, Armenija in Finska.

futsal slovenija