vestnik

Izbran projekt NTK Sobota Namizni tenis povezuje

Vestnik.si, 29. 2. 2024
Arhiv NTK Sobota
Pred avtobusom s plakatom.
Šport

Med premorom v državnem prvenstvu so bili aktivni člani Namiznoteniškega kluba Sobota, saj so se v okviru projekta Interreg Slovenija – Madžarska udeležili spoznavnega srečanja v Sombotelu (Szombathely).

Dan prej pa je bi predstavnik NTK Sobota, tajnik in trener Mitja Županek, v Nagykaniszi, kjer je 11 izbranih projektov dobilo v podpis pogodbe s strani Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

namizni-tenis, projekt, interreg, ntk-sobota, sombotel
Arhiv NTK Sobota
Podpis pogodbe: Mitja Županek jo prevzema iz rok Aleša Mrkele, vodje Organa upravljanja Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Z avtobusom se je 17 članov soboškega kluba odpravilo na prvo od desetih srečanj v sklopu projekta Namizni tenis povezuje, ki je bil izbran s strani komisije na uradu za Interreg in finančne mehanizme, s sedežem v Mariboru. Prispelo je 22 vlog in med enajstimi je bil izbran tudi projekt Namizni tenis povezuje, s katerim so v klubu iz Murske Sobote hoteli poudariti 100 let igranja namiznega tenisa v mestu v letu 2024 in povezati zgodbo z Madžarsko, iz katere so leta 1924 prišli tudi prvi rekviziti za takratni tako imenovani ping pong.

Cilj projekta je povezati ljudi z obeh strani meje preko igranja namiznega tenisa. Sobočani so se povezali s klubom iz Sombotela, v katerem je namiznoteniška dvorana, v sklopu katere so še štiri sobe s po tremi ležišči, kuhinja, pisarne in garderobe s tuši.

namizni-tenis, projekt, interreg, ntk-sobota, sombotel
Arhiv NTK Sobota
Skupna fotografija.

Naslednje srečanje bo tridnevno, člani NTK Sobota so se zato med počitnicami odpravili v Sombotel, kjer so pogoji res vrhunski. V Murski Soboti si pri namiznoteniškem klubu namreč že dolgo želijo, da bi imeli tudi oni take prostore za normalno delovanje.

namizni-tenis projekt interreg ntk-sobota sombotel