vestnik

Vsi zmagovalci 15. Teka z naravo

Tomo Köleš, 15. 9. 2019
Aleš Cipot
15. Tek z naravo
Šport

V Stari Novi vasi je potekal že 15. Tek z naravo in obenem osmi tek za točkovanje pomurskega pokala 2019. Udeležba je bila tokrat odlična, saj je sodelovalo dobrih 200 tekačev.

Večina je bila šolarjev iz OŠ Križevci, v posebnem teku pa so se pomerili tudi občani. V članski kategoriji je sodelovalo skupno 21 tekačev in tekačic. Na 7,5 km dolgi progi je bil znova najhitrejši Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, ki je slavil že pred tednom dni tudi na Bezgovem teku v Krogu. Drugi je bil zdaj Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenska, tretji pa Boris Sagaj iz Ključarovec.

tek-z-naravo, stara-nova-vas, tek, tekmovanje, 15
Aleš Cipot
15. Tek z naravo

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.

Pri članicah je bila na enako dolgi progi najboljša Tjaša Žalig iz Atletskega kluba Pomurje. Na drugo mesto se je uvrstila Polonca Žnidarič, na tretje mesto pa Jelka Vrbnjak (obe iz Ljutomera). V teku občanov na 3,5 km dolgi progi je slavil Slavko Kumek iz Športnega društva Snaga Maribor, drugi je bil David Kralj, tretji pa Denis Hofman.

tek-z-naravo, stara-nova-vas, tek, tekmovanje, 15
Aleš Cipot
15. Tek z naravo

V baby teku ter v otroških in mladinskih kategorijah so zmagali: Kaja Kodela, Tjan Šadl, Jakov Pavlic, Lara Lebar, Nejc Antolin, Hana Merica, Luka Sagaj, Zarja Vereš, Nejc Vundrl, Tjaša Ficko, Nino Čirič in Ines Filipič. 

tek-z-naravo, stara-nova-vas, tek, tekmovanje, 15
Aleš Cipot
15. Tek z naravo

tek pomurski-pokal stara-nova-vas 2019