vestnik

Izvršni odbor NZS gostoval na Cankovi. Odločali o razdelitvi finančnih sredstev

Vestnik.si, 29. 5. 2024
Vanesa Jaušovec
V Občini Cankova, kjer županuje in domuje podpredsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Danilo Kacijan, je potekala zadnja seja izvršnega odbora zveze.
Šport

V Občini Cankova, kjer županuje in domuje podpredsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Danilo Kacijan, je potekala zadnja seja izvršnega odbora zveze.

Na seji so člani izvršnega odbora obravnavali tudi razdelitev finančnih sredstev klubom zaradi uvrstitve reprezentance na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Razdeljenih bo 486 tisoč evrov, prejeli pa jih bodo klubi, ki so aktivno nastopali v uradnih tekmovanjih v sezoni 2023/2024. Prvoligaši bodo prejeli deset tisoč evrov, drugoligaši pet, tretjeligaši tri, klubi v 1. slovenski futsal ligi in 1. slovenski ženski nogometni ligi dva tisoč evrov, tisti, ki so tekmovali v 2. slovenski futsal ligi pa tisoč evrov. 

Sredstva bodo zagotovljena tudi medobčinskim nogometnim zvezam (MNZ), ki bodo razdelila sredstva klubom, ki so nastopali v zvezah, v višini tisoč evrov na klub. "Odločitev o tem, katerim klubom iz tekmovanj MNZ bodo dodeljena sredstva, sprejme MNZ," so zapisali pri NZS. 

Na seji je bil prav tako sprejet sklep o dodelitvi finančne spodbude za klube v 2. in 3. slovenski nogometni ligi, ki napredujejo v višji rang tekmovanja v sezoni 2024/2025. Tistim, ki so se prebili med prvoligaše, bo dodeljenih 30 tisoč evrov (50 odstotkov v denarju 50 odstotkov v športni opremi), tistim, ki napredujejo iz 2. v 3. slovensko nogometno ligo, pa bo pripadlo 10 tisoč evrov (50 odstotkov v denarju 50 odstotkov v športni opremi). 

žoga, nogomet
Pixabay
Fotografija je simbolična.

Slabih 370 tisoč evrov bo namenjenih sofinanciranju izgradnje nogometne infrastrukture. Razpis SIPN-2024 vključuje sredstva za različne projekte, kot so nogometna igrišča z naravno in umetno travo, razsvetljava igrišč, avtomatski namakalni sistemi, garderobni prostori, tribuna za gledalce in zamenjava železnih golov z aluminijastimi. "Sredstva bodo razdeljena na podlagi prejetih vlog, ki so bile obravnavane v skladu s pravilnikom NZS o sofinanciranju infrastrukturnih projektov," so navedli. 

Na seji so med drugim potrdili še črpanje sredstev iz naslova FIFA Forward programa 3.0 za leto 2024 v višini slabih 469 ameriških dolarjev. Sredstva bodo namenjena sofinanciranju aktivnosti MNZ, Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. 

Imenovana so bila tudi vodstva 3. slovenske nogometne lige za tekmovalni sezoni 2024/2025 in 2025/2026. Tekmovanje v 3. SNL zahod bo vodil MNZ Koper, v 3. SNL vzhod pa MNZ Lendava. 

Spomnimo, izvršni odbor bo sprejel tudi odločitev o popolnitvi Prve lige Telemach, po tem, ko je bila zavrnjena pritožba Rogaški in je ostala brez licence. Ali bo tako Nafta v prihodnji sezoni igrala v najvišji ligi, naj bi bilo znano ta teden. 

nzs cankova izvršni-odbor zbor