vestnik

2. SNL: Šokanten spodrsljaj vodilne Nafte - zdaj čaka s trepetom

Vestnik.si, 11. 5. 2024
Arhiv kluba
Jadran Dekani - Nafta 1903 2 : 0.
Šport

Neverjetno, kakšen spodrsljaj si je privoščila vodilna Nafta v predzadnjem krogu druge lige. V Dekanih je izgubila z Jadranom z 2 : 0 in bo sedaj s samo dvema točkama prednosti pred Ajdovci s strahom čakala jutrišnjo tekmo Primorja s Triglavom. Jasno pa je že, da bo odločitev o prvaku padla v zadnjem krogu.

Jadran Dekani - Nafta 1903 2 : 0 (0 : 0)

Športni park Dekani, 200 gledalcev, sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica).

Strelec: 1 : 0 Burin (55, 11 m), 2 : 0 Burin (78, 11 m)

2.-snl, 29
Arhiv kluba
Jadran Dekani - Nafta 1903 2 : 0.

Jadran Dekani: Bliznac, Dalipi (Fortuna, 46), Ro. Rudonja, Bračko, Meštrić kap. (Koprivnik, 67), Burin, Šehić, Zonta (Ščulac, 89), Nwachukwu (Maletić, 89), Hoti (Ra. Rudonja, 74), Jurman. Trener: Alen Ščulac.

Nafta 1903: Nemeth, Čuček Bezjak (Paljk, 1), Kumer (Polić, 71), Bončina, Rebernik, Novinič kap. (Igrec, 56), Oštrek, Vuica (Zoltan, 56), Urh, Dinnyes, Bešir. Trener: Jozsef Bozsik. 

2.-snl, 29
Arhiv kluba
Jadran Dekani - Nafta 1903 2 : 0.

Je pa treba dodati, da je Jadran, pri katerem je Nafta v zadnjih letih dosegala same pozitivne rezultate, tokrat oba gola dosegel iz sumljivo dosojene enajstmetrovke, in postaviti vprašanje, kako lahko takšno pomembno tekmo na Primorskem sodi sodnik iz Nove Gorice (!), se pravi iz mesta, kjer se tamkajšnji klub prav tako še bori za vrh lestvice. 

Natančen strelec z bele pike je bil v drugem polčasu Matija Burin, Jadran pa si je s to zmago tudi teoretično zagotovil obstanek v ligi (dovolj bi mu bila tudi točka), čeprav je bilo že skoraj gotovo, da tudi v primeru poraza ne bi bil v nevarnosti za izpad. 

2.-snl, 29
Arhiv kluba
Jadran Dekani - Nafta 1903 2 : 0.

Nafta bo sedaj s strahom čakala tekmo v nedeljo (ob 17.30 s prenosom na nzs.si) med Primorjem in kranjskim Triglavom. Če bodo Ajdovci zmagali, bodo s prvega mesta izrinili Nafto, saj bodo imeli točko prednosti.  Če bodo remizirali, bodo za točko zaostajali za Lendavčani, ki bodo v zadnjem krogu gostili Dravinjo iz Slovenskih Konjic. Primorje bo v zadnjem krogu gostovalo pri sežanskem Taboru, ki je danes na Ravnah na Koroškem v dramatični tekmi s Fužinarjem po preobratu zmagal z 2 : 1 in s tem pahnil Korošce v tretjo ligo, saj je jasno, da bodo ostali na zadnjem mestu. Vendar pa Tabor še ni rešen skrbi glede obstanka, saj je v tem krogu zmagala tudi Krka, Ilirija pa bo svoje srečanje šele odigrala. 

Možnosti razpleta boja za prvo mesto med Nafto in Primorjem je še kar precej, dejstvo pa je, da bi se Lendavčani še ob enem porazu lahko od njega poslovili, razen če bi Ajdovci prav tako izgubili obe svoji zadnji tekmi, vendar glede na njihovo spomladansko formo v to ne gre verjeti. Zelo pomemben podatek pa je ta, da bi ob enakem številu točk v prednosti bilo Primorje, ki je bilo za gol boljše v medsebojnem obračunu (zmaga s 3 : 0 in poraz z 0 : 2). 

Trenutna lestvica na vrhu: 

1. Nafta 58

2. Primorje 56 (tekma manj)

3. Gorica 52 (tekma manj)

4. Brinje 51

5. Beltinci 50 (tekma manj)

2.-snl, 29
Arhiv kluba
Jadran Dekani - Nafta 1903 2 : 0.

2.-snl 29.-krog jadran-dekani nafta-1903