vestnik

Jamranja je dovolj, pravi Grabić in napoveduje napad na tri točke

Vestnik.si, 29. 7. 2023
Jure Kljajić
Nogometaši Mure bodo v nedeljo ob 20.15 v drugem krogu Prve lige Telemach gostovali v Celju.
Šport

Nogometaši Mure bodo v nedeljo ob 20.15 v drugem krogu Prve lige Telemach gostovali v Celju. Kaj pred tekmo pravi trener Dejan Grabić?

Srečanja Mure in Celje imajo, odkar se je v knežje mesto preselilo kar nekaj nekdanjih članov črno-belih (Matko Obradović, Luka Bobičanec, Nino Kouter, Žan Karničnik), večji naboj in pričakovati je, da bo tako tudi tokrat. 



Dejan Grabić je pred nedeljsko tekmo dejal, da so igralci dobro trenirali, načrte in adute za dvoboj proti Celju pa imajo. Nadeja se, da bodo nogometaši dogodke na prvi tekmi z Domžalami, ki jo je označil za šokantno in na kateri se je poškodoval Kai Cipot, ki bo z igrišč odsoten več mesecev, v smislu motivacije obrnili v svoj prid. "Zdravstveni karton je boljši kot prejšnji teden, treningi so bolj kompletni. Zadnje čase samo jamramo, dovolj je tega, vse ekipe imajo svoje težave in izzive, nas pa čaka trdo delo in bomo naredili vse, da ponovimo vsaj podobo, ki smo jo kazali v dobrih 78 minutah proti Domžalam. Z malo manj smole se nadejamo, da lahko napademo vse tri točke," je napovedal strateg Sobočanov. 

Po Grabičevih besedah ima težave tudi Celje, njihov največji adut pa je nadziranje tekme s posestjo. "Mi ne smemo čepeti predolgo pred svojim golom, ampak biti odločni, pogumni, napadalni. Trenutke, ko bomo zadaj, pa moramo kvalitetno pretrpeti in kontrolirati njihove protinapade, ki so velika nevarnost," je še izpostavil. 

Srečanje se bo na stadionu Z'dežele začelo ob 20.15, glavni sodnik bo Matej Jug. 

nš-mura celje prva-liga-telemach