vestnik

Jan Gorenc: "Na Olimpijo smo zelo dobro pripravljeni"

Vestnik.si, 18. 11. 2021
Aleš Cipot
Jan Gorenc bo nared za tekmo z Olimpijo.
Šport

Potem ko je moral zaradi želodčnih težav izpustiti tri tekme, se je v moštvo Mure vrnil branilec Mure Jan Gorenc, ki naj bi ga snubili tudi italijanski klubi.

Odsotnost Gorenca na dvobojih Mure s Celjem, Domžalami in Rennesom se je še kako poznala, saj črno-beli na niti eni od teh tekem niso dosegli zmage. Prav nasprotno, dosegli so samo en remi in utrpeli dva poraza. »Res je, imel sem nekaj manjših težav z želodcem, zato sem moral na prisilni počitek. K sreči so te težave mimo, počutim se dobro in znova normalno treniram z ekipo,« je za klubsko stran NŠ Mura povedal Gorenc in razkril še nekaj svojih misli pred sobotnim obračunom z Olimpijo v Ljubljani. Kot smo že poročali, bo vstop na ta dvoboj prost za vse gledalce, izpolnjevati morajo le zahtevane pogoje.

Branilec v soboški vrsti priznava, da je odmor v prvenstvu vsem skupaj prišel zelo prav. Vendar poudarja, da so si nastopanje v evropskem tekmovanju črno-beli sami zelo želeli: »Gotovo je naporno, ampak vsi smo si želeli, da ne igramo samo v domačem prvenstvu, ampak tudi na evropskem prizorišču. Sprva je bilo precej težje, kasneje smo se navadili na tak ritem. Menim, da imamo dovolj širok kader, da si lahko privoščimo igranje na teh dveh frontah. Je pa res, da tekmovanje v Evropi prinaša nekaj posledic v domačem prvenstvu. To se kaže tudi v rezultatih, s katerimi trenutno ne moremo biti povsem zadovoljni. Vedeli smo, da bo nekoliko težje, a tega smo si želeli in smo veseli, da lahko nastopamo v Evropi. Zagotovo s tem rastemo in napredujemo kot klub in posamezniki.« Pred tekmo z Olimpijo obljublja boj za zmago: »Zavedamo se, da je pred nami težka tekma, vendar menim, da smo zelo dobro pripravljeni. Gotovo bomo dali vse od sebe, želimo si te prve zmage v gosteh v Stožicah. Na tak način bi tudi držali stik z vrhom,« je pogovor sklenil Gorenc za klubsko stran Mure.

Črno-beli tabor pa v petek dopoldne pripravlja medijski termin, v katerem bosta svoje misli pred derbijem Olimpije in Mure razkrila trener Ante Šimundža in še en branilec, namreč Matic Maruško.    

Aleš Cipot
Gorenc obljublja boj za zmago v Stožicah.
mura jan-gorenc olimpija