vestnik

Jančar pred začetkom kvalifikacij za ligo prvakinj: "Ne bo lahko, ampak bomo naredili vse, da uresničimo zastavljene cilje"

Vestnik.si, 5. 9. 2023
Jure Kljajić
Tako Jančar kot Kolblova si v sredo želita napredovanja.
Šport

V sredo se v Pomurju začne turnir skupine 3 za napredovanje v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakinj, v katerem bodo ob ŽNK Mura Nona igrale še gruzijska ekipa Samegrelo, ciprsko moštvo Apollon in makedonski Ljuboten. Ob 11. uri se bosta v Radencih v prvem polfinalu pomerili ekipi iz Cipra in Severne Makedonije, ob 16.30 bo na mestnem stadionu Fazanerija še srečanje med Muro Nono in gruzijskimi prvakinjami. Pred tekmo je pričakovanja predstavil trener Bojan Jančar.

Cilji so visoki, pravi Jančar in dodaja, da si želijo v kvalifikacijah napredovati, se pa zavedajo, da je to vsako leto težje storiti. "Nasprotnice so vsako leto močnejše in ni lahko. Mi smo si zastavili cilje, prvo tekmo bomo poskušali dobiti in se uvrstiti v sobotni finale. Ne bo nam lahko, danes vsi igrajo nogomet, ampak bomo naredili vse, da cilje uresničimo." Z Gruzijkami so slovenske državne prvakinje že igrale, a se je ekipa od takrat do danes nekoliko spremenila. Nasprotnice so se okrepile, medtem ko so sami izgubili nekaj najboljših igralk. Trener se je pri tem navezal predvsem na Anjo Eferl, Kajo Korošec in Saro Makovec, ki so jih nadomestile mlajše igralke. "Mislim, da imamo dobro ekipo, navkljub poškodbam, ki nas pestijo. Poškodovane so ključne igralke in vprašanje je, katera od njih bo lahko nastopila. Čakamo na odločitev zdravniške službe. Ne glede na vse, tiste, ki bodo igrale, bodo dale svoj maksimum, če bo to dovolj za finale, pa bomo videli." Zaradi poškodb so za sredo vprašljivi nastopi Lucije Kos, Nikoline Plavšić, Sare Adam, z rahlo poškodbo se ubada tudi Josilene De Jesus Matos, že na začetku prvenstva se je poškodovala Lara Klopčič, medtem ko Špela Rozmarič ne bo smela igrati zaradi kazni iz minulega kvalifikacijskega turnirja. 



Murašice so sicer v minulih tednih dobile nekaj okrepitev, a po besedah Jančarja ekipa še ni povsem uigrana. "Igralke so se pozno vključile v proces treningov, nekatere so tudi poškodovane. Igrali bomo z zdravimi igralkami in upam na najboljše." Dodal je, da je bilo obdobje poletnih priprav zahtevno in so morali znižati nivo zahtevnosti, saj določene igralke niso bile pripravljene ali so pri tem zaostale. "Nekaj igralk je pripravljenih odlično, ostale pa so mlade igralke, ki niso zdržale tempa in tu smo verjetno tudi dobili nekaj poškodb." Za napredovanje je tako še veliko rezerv, se pa trener predvsem nadeja, da igralke popravijo realizacijo in tek. 

novinarska-konferenca, nš-mura-ženske
Jure Kljajić
Bojan Jančar je poleti vnovič prevzel vodenje pomurskih nogometašinj.

Trener ŽNK Mura Nona si za sredino tekmo želi, da se stadion v določeni meri napolni in da navijači pokažejo podporo nogometašinjam. V Fazaneriji so Murašice sicer odprle letošnje prvenstvo in premagale ŽNK Ljubljana. "Na tisti tekmi nismo pokazali vsega, česar smo zmožni. Določene stvari smo popravili, punce so začele razumeti, kar hočem od njih, kako želim, da igrajo. Forma je od takrat že boljša, po drugi strani pa je res, da smo igrali proti slabšim ekipam. Z rezultati sem zadovoljen, z igro manj, vseeno pa upam, da bomo v prihodnjih dveh tekmah pokazali, da znamo igrati, da smo kvalitetni in da lahko napredujemo," je sklenil. Ekipa je osredotočena le na srečanje z Gruzijkami, o sobotni tekmi bodo razmišljali pozneje, vsekakor pa si želijo igrati v finalu, ki bo v Murski Soboti.

V sredo bomo objavili še pričakovanja kapetanke Špele Kolbl. 

Navijači si lahko vstopnice zagotovite v Čarno-bejli bauti vsak delovnik med 14. in 18. uro ali preko spleta. Cena vstopnice je osem evrov, za otroke do 15. leta starosti vstopnine ni. V predprodaji so tudi že vstopnice za finalno tekmo, in sicer stanejo deset evrov. 

žnk-mura-nona kvalifikacijski--turnir liga-prvakinj