vestnik

Jasmina Maček v Kairu enajsta

Vestnik.si, STA, 28. 1. 2024
Niko Časar
Triinštiridesetletna strelka iz Bodoncev je v Egiptu dosegla eno svojih najboljših posamičnih uvrstitev na tekmah za svetovni pokal.
Šport

Slovenska strelka v trapu Jasmina Maček je na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Kairu osvojila enajsto mesto, potem ko je v petih serijah zadela 111 od 125 letečih tarč. Druga slovenska predstavnica Tea Topolovec (93) je zasedla 39. mesto.

Triinštiridesetletna strelka iz Bodoncev je v Egiptu dosegla eno svojih najboljših posamičnih uvrstitev na tekmah za svetovni pokal. Na tovrstnih tekmah je bila doslej najboljša v mehiškem Acapulcu 2019, ko se je zavihtela do osmega mesta. Lani v maroškem Rabatu je bila deseta, enajsta pa je bila tudi v južnokorejskem Changwonu 2018.

V kvalifikacijskem delu v Kairu sta bili najbolj natančni Italijanka Erica Sessa in Turkinja Rumeysa Pelin Kaya (obe 116), v finalu šestih najboljših strelk pa Kazahstanka Marija Dmitrijenko (40). Drugo mesto je zasedla Španka Fatima Galvez (39), tretje pa Alessandra Perrilli (32) iz San Marina.

V prestolnici Egipta je nastopilo tudi pet slovenskih strelcev v trapu. Med njimi je najboljšo uvrstitev dosegel Denis Vatovec, dvodnevno preizkušnjo je z 112 zadetki končal na 56. mestu. Tomaž Blažinšek (109) je zasedel 74., Boštjan Maček (108) 75., Sandi Rolih (105) 80., Žan Šfiligoj (98.) pa 93. mesto.

V kvalifikacijskem delu je bil med 104 strelci najbolj natančen Turek Tolga Tuncer (122), v finalu pa Španec Alberto Fernandez (42). Drugi je bil Italijan Diego Valeri (41), tretji pa Turek Oguzhan Tuzun (28).

Danes bosta v Kairu še posamični tekmi v olimpijski disciplini zračna puška 10 metrov, slovenske barve bodo zastopali Urška Kuharič, Živa Dvoršak, Urška Hrašovec in Luka Lukić.

strelstvo svetovni pokal egipt