vestnik

Jasno je, da bo Maribor dvakrat padel

Tomo Köleš, 23. 4. 2019
Aleš Cipot
Na Fazaneriji postavljena montažna tribuna s kapaciteto 600 sedežev. 
Šport

Tribune na Fazaneriji bodo spet pokale po šivih, čeprav so za dve tekmi z vijoličastimi ta teden postavili dodatno tribuno

Škoda. To je ena od najbolj pogosto slišanih besed med privrženci črno-belih po prvenstveni tekmi, ki jo je Mura v Kranju v soboto izgubila proti Triglavu (1:2). S tem je prekinila sijajen niz petih srečanj brez poraza (štiri zmage in en remi) in prejetega gola, v vodo pa je padel tudi rekord nepremaganosti Murinega vratarja. Matko Obradović se je ustavil pri 524 minutah, Boško Bošković pa drži mejo pri 692. Seveda je bil zdajšnji vratar v soboto na Gorenjskem ob dveh strelih Luke Majcna z bele pike praktično brez moči.



A vsega tega ne bi bilo treba, če ne bi bilo nespametnih potez nekaterih igralcev. Lahko se pri črno-belih pritožujejo nad sodnikom Bojanom Tkalčičem iz Maribora (sporna druga enajstmetrovka), a dejstvo je, da je Mura v prvih 60 minutah imela nemočne Kranjčane že v knockdownu. Vodila je z 1:0 po zelo dobri igri, manjkal je le zaključni udarec. In zanj je bilo v prvem polčasu več kot obilo priložnosti, ki pa so jih Sobočani prelahko zapravili. Kazen je sledila v obliki enajstmetrovke, ki je povsem preobrnila potek tekme. Triglav je na koncu še izkoristil ponujeno in slavil.
Brez vsega tega bi za jutrišnjo povratno tekmo polfinala pokala z Mariborom na Fazaneriji morda morali postaviti še več tribun. A prvenstveni poraz na Gorenjskem ne more pogasiti vročice, ki vedno nastane na prekmurski ravnici pred obračunom z vijoličastimi, saj ga večina pristašev Mure šteje za največji slovenski derbi. Dokaz za to so dodatne montažne tribune s 600 sedeži med glavno in severno tribuno.


Več kot polovica vstopnic za dvoboj, v katerem bo Mura lovila zaostanek z 0:1, je pošla že prejšnji teden. Koliko pomena dajejo v klubu srečanju pod geslom Za finale ide!, pa govori tudi podatek, da so se vstopnice v baru na stadionu prodajale tudi na praznični velikonočni ponedeljek. Če še ne bodo pošle, se bodo tudi danes med 14. in 19. uro po standardnih cenah (glavna tribuna deset evrov, druge po osem in otroške vstopnice za štiri). V prodaji je tudi paket 2x Maribor + Rudar, pri čemer se ob nakupu obeh vstopnic za tekmi z Mariborom za Rudar plača polovička. Cena paketa za glavno tribuno je 25 evrov, za druge 20 evrov in za otroške vstopnice deset evrov. Ne gre pozabiti, da bo v nedeljo ob 16. uri na Fazaneriji že nov obračun med Muro in Mariborom, takrat prvenstveni, zato se nekateri privrženci domačih polnijo z dvojno dozo energije.

Mura-maribor napoved tekme