vestnik

Celjani ostajajo pretrd oreh: Mura - Celje 1:3

R.Š., 6. 4. 2024
Aleš Cipot
Mura : Celje
Šport

V 29. krogu Prve lige Telemach so se Muraši v Fazaneriji merili z vodilnimi grofi.

Muraši so z ligaško zmago v Domžalah in uvrstitvijo v polfinale pokalnega tekmovanja dvignili samozavest po bledih predstavah in skromnem izkupičku v spomladanskem delu prvenstva. Zdaj jim nasproti stoji prva ekipa slovenske nogometne lige, s katero imajo v zadnjem obdobju, tako kot tudi večina moštev, silne težave. Celjani so v letošnji sezoni muraše trikrat suvereno premagali ob gol razliki 11:1. Če štejemo še šestnajstino finala pokala v lanski sezoni so grofi bili boljši od Mure na zadnjih šestih medsebojnih tekmah, črno-beli pa so Celjane nazadnje premagali predlanskega oktobra, ko so v Fazaneriji slavili s 3:1. Ne glede na negativno statistiko, ki nocoj v glavah čete Tončija Žlogara, ki so po dveh dobrih rezultatih veliko bolj mirne, prav gotovo ne bo igrala vloge, se nam v Murski Soboti obeta zanimiva tekma dveh novodobnih rivalov.



Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Težka tekma, kot so vse. Celje ima širok in kakovosten kader, nam pa je najbolj pomembno, da se čim bolje regeneriramo do tekme. Pot iz Kopra je bila dolga, domov smo prišli v zgodnjih jutranjih urah. Zdaj je potrebno stisniti zobe, saj nas potem že v torek čaka tekma v Ljudskem vrtu. V šestih dneh bomo odigrali tri zelo težke tekme. Praznimo se tako fizično kot tudi psihološko, zato poudarjam, da bomo potrebovali vse igralce in razmišljamo tudi v tej smeri."

7. minuta: GOOL! Po izgubljeni žogi Celjanov je visokorasli Čakš praktično sam izvedel protinapad in prodrl proti vratom Celja ter močno udaril po tleh s približno dvajsetih metrov. Celjski vratar Rozman je žogo uspel le oplaziti z roko, ta pa se je nato od vratnice odbila v gol.  Kljub pritisku in prevladi grofov, do vodstva domači nogometaši.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

22. minuta: Izenačenje. Evrogol nekdanjega muraša Žana Karničnika, ki je z močnim udarcem iz razdalje in s prve presenetil Mihelaka. Rezultat je 1:1.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje



42. minuta: Celjani do preobrata v najbolj neugodnem trenutku pred iztekom prvega polčasa. Po podaji iz kota je bil najvišji Vuklišević, ki je z glavo matiral Mihelaka.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje



49. minuta: Zvišanje celjskega vodstva. Po predložku iz prostega strela je z glavo zadel Aljoša Matka, najboljši strelec slovenskega prvenstva. Težave za Muro, ki je sicer v uvodnih minutah silovita krenila v napad, a jo je zdaj ta zadetek zagotovo presekal.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje


90+ minuta: Precej vroče krvi v finišu tekme, kjer je počilo med Sadriujem in Menalo. Po vsesplošnem prerivanju rdeči karton za Menala in rumeni za Murinega branilca. Konec tekme. Celjani so bili prevelik zalogaj za črno-bele, ki so sicer povedli, a nato prejeli tri zadetke. Kratkotrajna zmagovita serija pozitivnih rezultatov Mure se je zaključila. V torek čaka četo Tončija Žlogarja že severovzhodni derbi z Mariborom v Ljudskem vrtu.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

nš-mura prva-liga-telemach nogomet-na-milnici nk-celje fazanerija