vestnik

Čudeža v Gradcu ni bilo: Sturm - Mura 2 : 0

Vestnik.si, 26. 8. 2021
Aleš Cipot
Sturm : Mura
Šport

Na stadionu Merkur Arena v Gradcu je Mura lovila dva gola zaostanka proti Sturmu, ki je v Murski Soboti slavil s 3 : 1. In na koncu tudi zasluženo prišel v skupinski del lige Evropa. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Sturma: Siebenhandl, Gorenc Stanković, Wüthrich, Yeboah, Kiteišvili, Jantscher, Gazibegović, Hierländer kap., Ljubić, Affengruber, Dante. Trener: Christian Ilzer.

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Pucko, Gorenc, Karničnik, Horvat, Maruško, Lotrič, Kous kap., Mandić, Škoflek. Trener: Ante Šimundža.

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

Srečanje vodi Jose Maria Sanchez Martinez iz Španije. 

Na stadionu se je zbralo okrog 9000 gledalcev, med njimi tudi 500 - 600 privržencev Mure.

1: Začetek tekme. 

11: Potem ko doslej ni bilo še nobene priložnosti, je Mandić z glavo trčil v Gazibegovića in obležal na tleh. A kaj hujšega očitno ne bo z njim. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

14: Velika priložnost za Muro: Kous je na levi strani našel Škofleka, ta pa je odlično podal na drugo stran do Lotriča, ki je preveč na hitro želel zaključiti iz bližine in ni dobro zadel žoge, ki je odvihrala mimo vrat. 

17: Tokrat so Muraši pozabili na Yeboaha, ki si je s prsmi zaustavil podajo Gazibegovića in streljal iz obrata, a za malo preko vrat. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

20: Spet priložnost za Muro: Kous je pobegnil po desni strani in podal na drugo stran, kjer je najprej s strelom poskušal Mandić, a je njegov strel s skokom na tla blokiral Hierländer, nato pa je dvakrat sprožil še Šturm. Sprva je zadel Gazibegovića v glavo, v drugo pa zunanji del mreže. 

25: Še en poskus Šturma, a se igralci Sturma fanatično mečejo v blok. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

33: Rumeni karton Maruško.

39: GOL 1 : 0 Otar Kiteišvili! Znova zadetek Sturma po veliki napaki Mure. Maruško je slabo podal nazaj, naravnost do Kiteišvilija, Gorenca ni bilo blizu, Gruzijec pa je streljal po sredini, žoga je zadela Pucka in prevarala Obradovića ter končala v kotu njegovih vrat. Zelo poceni prejet gol Mure. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

45: Dve minuti dodatka. 

45+2: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Mura je v prvem delu pustila dober vtis, a je vse pokvarila velika napaka v 39. minuti. Čeprav so Sobočani ves čas pred tekmo ponavljali, da ne smejo več delati napak, so naredili povsem enako kot ob tretjem golu Sturma v Fazaneriji. S takšnimi napaki v ligi Evropa enostavno ne moreš igrati. Sturm se sicer v napadu niti ni posebej trudil, saj se je videlo, da se zaveda lepe prednosti s prvega srečanja. Varovanci Anteja Šimundže pa so tudi premalokrat streljali na vrata, da bi lahko upali na hitro znižanje prednosti Avstrijcev. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Pri Muri v igro vstopata Klepač in K. Cipot. Ni več Lotriča in Škofleka. 

52: Strel Hierländerja z daljave, Obradović lovi. Spet so Muraši hitro pred tem izgubili žogo. 

53: Sedaj je sprožil Kiteišvili, a mimo vrat.

54: Drugi rumeni karton in izključitev za Maruška, ki je naredil oster prekršek kljub temu, da je imel že rumeni opomin. Mura nadaljuje z igralcem manj.

55: Menjava pri Muri: Kozar namesto Mandića.

58: Oster predložek Gazibegovića z desne strani, pred vrati je za malenkost zamudil Kitaišvili. Sturm je v drugem delu absolutno boljši nasprotnik. 

62: Po podaji Gazibegovića je nevarno z glavo streljal Jantscher, a žoga za malenkost mimo vrat.

63: Menjava pri Muri: Maroša namesto Kousa. 

66: GOL 2 : 0 Jakob Jantscher! Ob Muraših, ki so bili v obrambi videti kot zmedene kokoši, in nikakor niso uspeli izbiti žoge, je iz obrata Jantscher z levico lepo poslal žogo v desni zgornji kot. Zaslužen zadetek Sturma.  

67: Menjava pri Sturmu: Sarkaria namesto Yeboaha.  

71: Odličen strel Sarkarie z daljave, Obradović odbija točno do Kitaišvilija, ta pa iz neposredne bližine ni uspel spraviti žoge v mrežo. Sobočani se mu lahko zahvalijo, da niso dobili še tretjega gola. 

74: Menjavi pri Sturmu: Prass namesto Kiteišvilija in Kuen namesto Gorenca Stankovića. 

77: Zadnja menjava pri Muri: T. Cipot namesto Horvata.

80: Po odlični podaji Karničnika pred vrati za malce prekratek Maroša. 

81: Dvojna menjava pri Sturmu: v igri sta Geyrhofer in Niangbo. Iz igre Affengruber in Hierländer.

82: Rumeni karton Gorenc. 

89: Jantscher z levico strelja prek vrat, ker žoge ni zadel najbolj natančno. 

90: Spet strel Jantscherja, potem ko Muraši niso uspeli izbiti žoge, a tokrat Obradović brani. 

90: Štiri minute dodatka.

90+4: Konec tekme. 2 : 0.

mura, sturm
Aleš Cipot
Sturm : Mura

Popolnoma zaslužena zmaga Sturma, ki gre v skupinski del lige Evropa. Mura, za katero je bilo vsega konec v 54. minuti ob izključitvi Maruška, se seli v skupinski del konferenčne lige. Kjer pa lahko dobi zelo atraktivne nasprotnike, kot so npr. Roma, Partizan Beograd, Tottenham, Feyenoord in Union Berlin.  

sturm mura kvalifikacije-za-ligo-evropa gradec