vestnik

(FOTO) Na državnem prvenstvu v judu uspešni tudi Pomurci

Vestnik.si, 29. 1. 2023
Niko Časar
Državno prvenstvo v judu v Lendavi.
Šport

Pod okriljem Judo zveze Slovenije je v Lendavi potekalo državno prvenstvo v judu za kadete in kadetinje ter mlajše dečke in deklice, na katerem je nastopilo 164 tekmovalcev iz 33 klubov.

Prvenstva so se udeležili tudi člani šestih pomurskih judo klubov. Matic Vehab, ki je tekmoval pod okriljem pobratenih judo klubov Klima Center Tratnjek Beltinci in Štorkljice, je v kategoriji do 50 kilogramov osvojil 3. mesto, v isti kategoriji je Sergej Pörš iz Judo kluba Radenci osvojil 7. mesto. 

judo, državno-prvenstvo, lendava, kadeti
Niko Časar
Državno prvenstvo v judu v Lendavi.

Lan Kovačec je v kategoriji do 55 kilogramov osvojil 7. mesto, Aljaž Pertoci v kategoriji do 73 kilogramov 7. mesto, Klemen Vinkovič v kategoriji do 81 kilogramov pa 5. mesto (vsi Judo klub Murska Sobota). 

judo, državno-prvenstvo, lendava, kadeti
Niko Časar
Državno prvenstvo v judu v Lendavi.

Vito Slavinec iz Judo kluba Križevci je v kategoriji nad 90 kilogramov osvojil 5. mesto. 

Anemarie Feuš je v kategoriji do 40 kilogramov osvojila 1. mesto, Ana Pavičić v kategoriji do 48 kilogramov 3. mesto, Nuša Dajčar v isti kategoriji 5. mesto, Lina Recek v kategoriji do 70 kilogramov 5. mesto, Laura Vrbančič v isti kategoriji pa 7. mesto (vse Judo klub Partizan Ljutomer). 

Lana Ahmeti iz Judo kluba Radenci je bila v kategoriji do 70 kilogramov peta. 

državno-prvenstvo-za-kadete-in-kadetinje, judo, lendava
Osebni arhiv
Na državnem prvenstvu v judu za kadete in kadetinje so uspešno nastopili tudi člani pomurskih judo klubov.

Na prvenstvu je tekmovala tudi Prekmurka Leila Mazouzi, ki zastopa barve Judo kluba Z'Dežele Sankaku. V kategoriji do 63 kilogramov je Mazouzijeva osvoji naslov državne prvakinje. 

Popoldan je v Lendavi potekal še festival juda za starostno skupino U12, v katerem je nastopilo 79 tekmovalcev iz 19 judo klubov. Za pobratena kluba Klima Center Tratnjek Beltinci in Štorkljice so nastopili Gašper Kohek (3. mesto v skupini G-1 mlajši dečki), Vid Aleks Vučko in Aljaž Kovač (1. in 5. mesto v skupini G-2 mlajši dečki), Liam Škerlak (3. mesto v skupini G-9 mlajši dečki) in Zoja Rituper (1. mesto v skupini G-3 mlajše deklice). Jaka Špindler iz Judo kluba Križevci je bil 3. v skupini G-4 mlajši dečki. Tim Pečnik je bil 5. v skupini G-5 mlajši dečki, Nino Žalar pa 7. v skupini G-7 mlajši dečki (Judo klub Partizan Ljutomer). Tjaž Pintarič je bil 5. v skupini G-10 mlajši dečki, Leo Mikl 2. v skupini G-11 mlajši dečki, Sara Geder 7. v skupini G-2 mlajše deklice (Judo klub Radenci). Jakob Kolar iz Prleške judo šole je bil 2. v skupini G-15 mlajši dečki. Ina Sep iz Judo kluba Lendava je bila 5. v skupini G-2 mlajše deklice. 

državno-prvenstvo-v-judu-za-kadete-in-kadetinje lendava