vestnik

Pomurski judoisti uspešni v Zeltwegu in Braslovčah

Vestnik.si, 19. 5. 2022
Zoran Kos
Pomurski judoisti na državnem prvenstvu.
Šport

Pomurski judoisti so nastopili na tekmovanju v Zeltwegu in državnem prvenstvu v Braslovčah ter znova osvojili več medalj.

Na mednarodnem tekmovanju v Zeltwegu v Avstriji so med 580 judoisti iz 15 držav člani Judo kluba Murska Sobota dobili dve medalji. Klemen Vinkovič je v kategoriji do 73 kg med mlajšimi kadeti zasedel tretje mesto, bronasto medaljo pa si je priboril tudi Matic Klemenčič v kategoriji do 81 kg. Oskar Balažic je bil v kategoriji do 66 kg deveti.
Pomurski judoisti so nastopili tudi na dveh državnih prvenstvih v Braslovčah. Med 204 judoisti iz 42 klubov so Pomurci na prvenstvu za starejše dečke in deklice osvojili tri medalje. Med člani Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci je v svoji kategoriji državni prvak postal Bor Patrik Burjan, Miha Čeh iz Judo kluba Lendava pa je bil v svoji kategoriji drugi. Med starejšimi deklicami je Pia Sovec iz Prleške judo šole iz Ljutomera osvojila naslov državne prvakinje. Tia Lukač iz Judo kluba Murska Sobota je bila v kategoriji do 48 kg sedma, Jožef Žan Vöröš iz JK Klima center Tratnjek Beltinci pa v svoji kategoriji deveti. 

judo-klub-murska-sobota, braslovče, zeltweg
Facebook JK Klima Center Tratnjek Beltinci
Pomurski judoisti na državnem prvenstvu.

V Braslovčah je potekalo tudi državno prvenstvo za mlajše članice, kjer je nastopilo 81 tekmovalk iz 18 klubov. V svoji kategoriji je zmagala Anemarie Feuš iz Partizana Ljutomer, tretja v svoji kategoriji pa je bila Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci.
judo zeltweg državno-prvenstvo braslovče judo-klub-murska-sobota