vestnik

Julien Lamy: "Nisem bil presenečen, ko je poklicala Mura, bil sem srečen"

Vestnik.si, 31. 1. 2024
Vestnik.si
Julien Lamy.
Šport

V klubskih prostorih Mure v Fazaneriji so uradno predstavili novinca Juliena Lamyja in Sandija Nuhanovića, športni direktor Robert Koren pa je napovedal nadaljnje korake v prestopnem roku.

Francoz kamerunskih korenin Julien Lamy je najprej dejal, da ni bil presenečen, ko je prejel poziv Mure: "Ne, zakaj bi bil presenečen? Bil sem vesel, srečen. Najprej sem moral še urediti nekatere svoje zadeve, po pogovoru s športnim direktorjem pa sem začutil, da bo prihod k Muri zelo dobra stvar zame."

mura, novinarska-konferenca, lamy, nuhanović, koren
Vestnik.si
Sandi Nuhanović. Julien Lamy.

S Celjem se ni poslovil v ravno najboljših odnosih: "To je pač nogomet, dogajajo se dobre in slabe stvari. Nekaj časa je trajalo, da sem vse uredil, zdaj pa sem pripravljen na novo pot."

Tekma s Celjani 11. februarja bo zanj nekaj posebnega: "Normalno, saj sem bil še pred nekaj tedni njihov soigralec. Upam, da bo dvoboj dober in zanimiv za gledalce."

mura, novinarska-konferenca, lamy, nuhanović, koren
Vestnik.si
Sandi Nuhanović.

Za Sandija Nuhanovića je bil prestop k Muri doslej največji korak v karieri: "Da, res je, to je moja prva menjava kluba v članski konkurenci. Želel sem zamenjati okolje in izkusiti nekaj novega, to so vedeli tudi v Radomljah. Vesel sem, da so sprejeli pogoje, Mura je zame višje stopnička, zato sem vesel, da sem dobil to priložnost. Upam, da bom lahko ekipi pomagal do zastavljenih ciljev, to pa je preboj v evropska tekmovanja. Vedno sem dajal vse od sebe in tako bo tudi pri Muri."

Nuhanović je Ljubljančan, ki je svojo nogometno pot začel pri Slovanu: "Imel sem pogovore tudi z Olimpijo, vendar nekako nismo prišli do skupnega dogovora. Tudi zdaj sem imel na mizi kar nekaj ponudb, ampak Mura je bila zame najboljša izbira."

mura, novinarska-konferenca, lamy, nuhanović, koren
Vestnik.si
Sandi Nuhanović.

Najbolj se veseli igranja v Fazaneriji: "Večkrat sem že gostoval tu in spoznal to posebno ozračje. Sedaj bom nastopal pred domačimi navijači in komaj že čakam derbije, kot bo ta z Mariborom sredi februarja. Posebna pa bo zame tudi tekma z Radomljami, tu bo verjetno prisotnega več emocionalnega naboja."

mura, novinarska-konferenca, lamy, nuhanović, koren
Vestnik.si
Robert Koren, Sandi Nuhanović.

Športni direktor Mure Robert Koren je zadovoljen z doslej opravljenim delom glede prihodov novih igralcev: "Dobili smo igralce z lastnostmi, ki jih nujno potrebujemo kot ekipa. Vsi trije so pokazali, da lahko igrajo v prvi slovenski ligi. Verjamem, da so vsi trije dovolj kakovostni in zanimivi tudi za tujino. Ocenili smo, da takšnih igralcev v ekipi nimamo, ali pa smo jih imeli in so odšli. Vesel sem, da so se odločili za naš projekt."

mura, novinarska-konferenca, lamy, nuhanović, koren
Vestnik.si
Robert Koren.

Čeprav so pred pripravami pri Muri napovedovali, da bodo tri nove okrepitve dovolj za spomladanski del prvenstva, pa je Koren priznal, da se bo najverjetneje zgodil še en prihod: "Kadrovanje še ni končano, saj prestopni rok traja do 15. februarja. Še vedno smo aktivni pri opazovanju in iskanju igralcev. Ko se bo ponudila priložnost, da lahko dobimo igralca, ki ima po naši oceni dodano vrednost, se bomo za to odločili. Zdaj še ne morem točno določiti, katero linijo bo okrepil. To je odvisno od situacije, ki se zgodi, smo pa na sredini igrišča in v napadu že našli rešitve v omenjenih treh okrepitvah. Zdaj bomo skušali konkurenco povečati še v obrambi."

Velik posel so v klubu naredili s prodajo Shabanhaxhaja ruskemu Rubinu iz Kazana: "Pri Dardanu je bila ponudba prava. Tu smo lahko vsi zadovoljni z razpletom, saj je bilo v ta prestop vloženega veliko truda. Dardan je jesenski del odigral odlično in iskal novo sredino. Prisluhnili smo mu in na koncu smo lahko zadovoljni, da smo uspeli izpeljati finančno zelo dober prestop. Za vse igralce prve slovenske lige bi si želel, da se po polletnem dokazovanju skušajo dokazati še za naslednje pol leta ali pa eno leto in da potem dobijo pravo ponudbo."

mura, novinarska-konferenca, lamy, nuhanović, koren
Vestnik.si
Robert Koren, Sandi Nuhanović.

Potrdil je, da je pri prestopu Shabanhaxhaja pomagalo tudi to, da je pri Rubinu že Mirlind Daku, ki se je tam dobro uveljavil: "S tem so se še okrepile vezi med obema kluboma in moram reči, da imamo z Rubinom odlične odnose. Tudi vezi, ki sem jih navezal z drugimi klubi v preteklosti, bom tudi pri Muri nadgrajeval v prihodnosti, tako da bodo naši igralci, ki se bodo uveljavili pri nas, imeli možnost koraka na višjo stopničko v njihovi karieri."

novinarska-konferenca mura lamy nuhanović koren