vestnik

Jutri v Murski Soboti in okolici poostren policijski nadzor. Mura ob 650 evrov

Vestnik.si, 16. 9. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Šport

Na tekmi med Muro in Olimpijo bo policija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

"Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali," so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. V ožji in širši okolici mesta bo v tem času povečana prisotnost policije. Policija bo zaradi spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov ter morebitnih kršitev javnega reda in miru oziroma drugih odklonskih dejanj na stadionu in v mestu pred in med tekmo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje. 

"Vsi  obiskovalci  prireditve  in  ostali  občani  so  se  dolžni ravnati po navodilih  policije  in  ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi.  Osnovni  namen  vseh  aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda  in  miru,  druga  odklonska  ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja," zagotavljajo policisti. 

Kazen za Muro

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je po tekmah 9. kroga Prve lige Telemach najvišjo globo izdal Muri. Ta bo morala zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, prižiganja bakel in žaljivega skandiranja odšteti 650 evrov. Pri izreku kazni je sodnik upošteval predkaznovanost, kot olajševalno okoliščino pa pisno izjavo, so sporočili iz NZS.

nš-mura olimpija policija nadzor