vestnik

K ŽNK Mura Nona se seli še perspektivna osrednja branilka

Vestnik.si, 2. 9. 2023
ŽNK Mura Nona
Katarina Testen je nova igralka ŽNK Mura Nona.
Šport

Pred novo tekmo v slovenskem ženskem nogometnem prvenstvu je Mura Nona predstavila novo okrepitev. V Mursko Soboto je prišla 17-letna branilka Tinkara Testen.

Nogometašinja je v lanski sezoni nastopala za ŽNK Radomlje Medex, zbrala 18 nastopov in dosegla devet golov, skupno pa v 1. slovenski ženski nogometni ligi zbrala 26 nastopov in deset zadetkov (pred tem je bila članica ŽNK Krim). "Vesela sem, da sem prišla v ŽNK Mura Nona, kjer verjamem, da bom lahko napredovala in se razvijala. Sama rada zmagujem in prišla sem v klub, ki rad zmaguje in to je najbolj pomembno. Dala bom vse od sebe, da z ekipo dosežemo zastavljene cilje," je dejala Tinkara Testen.

katarina-testen, žnk-mura-nona, okrepitev
ŽNK Mura Nona
Katarina Testen je nova igralka ŽNK Mura Nona.

Športni direktor kluba Štefan Kozic je pristavil, da je bila 17-letnica njihova želja že lani, a takrat do prestopa ni prišlo. "Vesel sem, da smo se zdaj dokaj hitro zmenili za sodelovanje. Gre za izjemno talentirano nogometašinjo, ki ima odlične motorične sposobnosti in bo zapolnila vrzel po poškodbi Lare Klopčič. Z njenim prihodom smo dodatno okrepili obrambno linijo in verjamem, da nam bo pomagala pri doseganju zastavljenih ciljev," tako Kozic. 

žnk-mura-nona tinkara-testen okrepitev