vestnik

Kako uspešne so bile ta teden mlajše selekcije?

Vestnik.si, 6. 4. 2023
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura
Šport

Kadeti v derbiju z Nafto prišli do zmage, nepričakovan poraz mladincev.

Po reprezentančnem premoru se je nadaljevalo prvenstvo v 1. SML. Mladinci so se v 19. krogu v prekmurskem derbiju pomerili z zadnjeuvrščeno Nafto iz Lendave.V prvem polčasu zadetkov ni bilo, v drugem pa so domači povedli, hitro je odgovoril Timotej Brkić. V končnici pa boljša igra domačih, Lendavčani so zabili še drugič in prišli do zmage z 2 : 1. Kadeti so v tekmo proti Nafti krenili zelo odločno, saj je že v drugi minuti iz prostega strela zadel Luka Močiler. Ta je bil dovolj zbran tudi v 11. minuti srečanja in vodstvo povišal na 2 : 0. Muraši so dominirali v prvem polčasu,  po nesrečnem izbijanju pa je svojo mrežo zatresel Bine Anželj. V drugem polčasu je Tian Kosi vodstvo povišal na 3 : 1 in tri točke so šle v Mursko Soboto.

nš-mura, žnk-mura-nona, mlajše-selekcije, nogomet
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura

Selekcija U15 je odigrala naslednjo prvenstveno tekmo v Rogaški in zmagala s 4 : 0 ter zadržala vodilno pozicijo na lestvici. Za čarno-bejle so zadeli Jan Kovačič, Anže Rakovec, Maj Balažic in Blaž Kovač. Na domačem igrišču se je selekcija U14 pomerila proti ekipi NŠ Ledava in pokazala precej želje in borbe ter na koncu slavila z 2 : 0. Obakrat je v polno meril Maks Felicijan. 

nš-mura, žnk-mura-nona, mlajše-selekcije, nogomet
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura

V ligi Nevron Cup je selekcija U13 odigrala dve tekmi in prišla do zmage proti Radomljam ter remija proti Rogaški. Strelca za Muro sta bila Nani Bauer in Mark Durič. Selekcija U12 je na zadnjem turnirju Nevron Cup v Grosuplju odigrala tri tekme, in sicer so s 3 : 0 premagali ekipo Krško Posavje, proti velenjskemu Rudarju so remizirali z 1 : 1 ter klonili proti Radomljam z 1 : 0. Muraši so osvojili končno četrto mesto in se uvrstili na zaključni turnir, ki bo odigran v Celju. Na četrtem turnirju Nevron Cup v Radomljah je selekcija U11 odigrala tri tekme. Mladi Muraši so slavili na vseh treh tekmah, ob tem pa niso prejeli niti zadetka. Čarno-bejli so premagali Slatino, Brinje Grosuplje in Rudar Trbovlje. Selekcija U10 pa je v Radomljah odigrala peti Nevron cup turnir ter vknjižila novi dve zmagi in remi. 

nš-mura, žnk-mura-nona, mlajše-selekcije, nogomet
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura

ŽNK Mura Nona

V nedeljo je selekcija U15 odigrala prijateljsko tekmo proti ekipi ŽNK Radlje in klonila s 4 : 1. Za čarno-bejle je zadela Nella Gjergjek. Selekcija U17 je odigrala tekmo 12. kroga Lige deklet U17 proti ekipi Krim. V prvem polčasu je za vodstvo z 1 : 0 zadela Hana Serec. V drugem polčasu je dvakrat zadela Lana Curman, en zadetek je dodala Ana Marija Kršljin Stojič in postavila končni izid srečanja 4 : 0.

nš-mura, žnk-mura-nona, mlajše-selekcije, nogomet
NŠ Mura
Mlajše selekcije NŠ Mura

PREBERITE ŠE: Maščevanje dvojčkov na derbiju, delo (žal) tudi za policijo 

žnk-mura-nona nš-mura mlajše-selekcije mladinci kadeti