vestnik

Kapetanka čarno-bejlih podpisala prvo profesionalno pogodbo

Vestnik.si, 22. 7. 2024
ŽNK Mura Nona
Špela Kolbl je s klubom podpisala prvo profesionalno pogodbo.
Šport

Špela Kolbl je s klubom podpisala prvo profesionalno pogodbo.

Špela Kolbl, kapetanka ŽNK Mura Nona in zvesta članica kluba od začetka svoje kariere, je podpisala svojo prvo profesionalno pogodbo s klubom. Kolblova, ki je v 1. SŽNL zbrala že 218 nastopov in 31 nastopov v ženskem pokalnem tekmovanju, je v domačih tekmovanjih dosegla impresivnih 301 zadetkov.

Poleg svojih dosežkov na domači sceni je Špela tudi pomembna članica slovenske ženske reprezentance, kjer je zbrala 68 nastopov in prispevala devet zadetkov. Profesionalna pogodba, ki jo je podpisala, velja do 31. maja 2025.



"Špela je ena izmed nogometašic, ki je lahko vzor tudi vsem drugim. Že vso kariero igra v domačem klubu in če kdo, si je ona zaslužila profesionalno pogodbo. Je ena najboljših slovenskih nogometašic, ki igra vidno vlogo tako v klubu kot v reprezentanci. Okoli Špele želimo zgraditi ekipo, ki bi ji končno uspel preboj tudi v evropskih tekmovanjih," je ob tem povedal predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič. 

"Že od nekdaj sem hodila v Fazanerijo na tekme Mure in takrat lahko samo sanjala, da bom enkrat igrala za čarno-bejle. Zdaj, ko sem podpisala prvo profesionalno pogodbo s klubom, so se moje sanje uresničile in to mi zares pomeni ogromno. Komaj čakam, da se sezona ponovno začne in pokažemo kaj zmoremo," pa je ob podpisu pogodbe svoje veselje izrazila Špela Kolbl. 

žnk-mura-nona špela-kolbl profesionalna-pogodba