vestnik

Karničnik in Kolmanič vpoklicana v reprezentanco Slovenije za oktobrski kvalifikacijski cikel

Vestnik, 28. 9. 2021
Vanesa Jaušovec
Žan Karničnik
Šport

Selektor nogometne reprezentance Slovenije Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam vabljenih igralcev za oktobrski cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Na seznamu sta se znašla tudi Žan Karničnik, igralec Mure, in prleški nogometaš Žan Kolmanič, ki igra v Major League Soccer v Združenih državah Amerike. 

a227194a17832b0571f1f233841a06bc
Aleš Cipot
Žan Karničnik.

Kot je pojasnil Kek, gre za dve tekmi, prva proti Malti bo odigrana 8. oktobra v gosteh, druga proti Rusiji pa 11. oktobra v Ljudskem vrtu, zato bo rotacij igralcev manj. "Nekateri igralci so zraven, da bi bila celotna ekipa boljša v celotnem segmentu, torej v agresivnosti, v duel igri. Prepričan sem, da so si vsi igralci s svojimi igrami v klubih ta vpoklic zaslužili, upam, da ga bodo tudi upravičili na treningih in z minutažo na tekmi." 

zan kolmanic austin
Arhiv kluba Austin FC

Vpoklic Karničnika je Kek pojasnil z besedami, da igra v Muri dobro, ima tudi evropske preizkušnje, zato vpoklic ne preseneča, za Kolmaniča, ki igra v Ameriki, pa je pojasnil, da bi lahko prišlo do kakšnih problemov s klubom, ki mu nastopa ne bi dovolil. "Vendar dokler ni uradno, je to to," je še dodal selektor. 

Na seznamu je sicer 24 igralcev, na katere bo selektor Kek računal na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah, bo pa prva tekma z Malto pokazala, kdo si bo zaslužil nastop na tekmi z Rusijo. Prodaja vstopnic za tekmo z Rusijo se začne v petek, za odrasle znaša 20 evrov. 

žan-karničnik žan-kolmanič