vestnik

Kdo še v prvi ligi? Na odgovor bo treba počakati

Vestnik.si, 27. 7. 2020
Aleš Cipot
Bo kapetan Triglava Luka Majcen s svojimi soigralci spet nastopal v elitni slovenski ligi?
Šport

Kdo se bo pridružil Muri in ostalim prvoligašem v novi sezoni? Za zdaj je le za malenkost bližje Triglav, ki je v prvi kvalifikacijski tekmi v Novi Gorici odigral 1 : 1 (1 : 1).

Gorica in Triglav sta se v prvi kvalifikacijski tekmi za popolnitev prve lige v Novi Gorici razšla z neodločenim izidom 1 : 1. Oba zadetka sta padla v dosti boljšem prvem polčasu, ko sta obe ekipi pred glasnimi navijači in gledalci pokazali veliko navdiha, želje in tempa. Goričane je v 27. minuti v vodstvo popeljal kapetan Bede Amarachi Osuji, ki je po visoki podaji ušel obrambi Kranjčanov, preigral vratarja Jalena Arka in poslal žogo v mrežo - 1 : 0. A vodstvo domačih ni zdržalo dolgo. Že v 30. minuti je po podaji iz kota žoga šla skozi celotno obrambo Gorice in na koncu prišla do Kristijana Arha Česna, ki jo je pospravil v mrežo - 1 : 1. 

bf066c5353f5b94b5230cea370f0f8e4
Aleš Cipot
Amarachi Bede Osuji je zadel za 1 : 0 v kvalifikacijski tekmi s Triglavom.

Drugi polčas je bil izrazito slabši, saj se je videlo, da Gorici primanjkuje težkih prvenstvenih tekem, Gorenjci pa so imeli po naporni sezoni že precej težke noge. Brez dodatnih priložnosti se je srečanje končalo z 1 : 1, kar pušča še veliko odprtih možnosti za povratni dvoboj, ki bo v četrtek ob 17. uri v Kranju. Triglavanom sedaj za obstanek v prvi ligi zadostuje že tudi remi 0 : 0. Je pa imela ta prva kvalifikacijska tekma tudi prekmurski pridih, saj jo je vodil sodnik Bojan Mertik iz Odranec, v dresu Triglava pa jo je v celoti odigral nekdanji član Mure Armin Ćerimagić. 

IMG_20200117_161125-01
NK Triglav
Armin Ćerimagić, nekdanji član Mure, je v dresu Triglava celotno tekmo.

kvalifikacije tekma gorica triglav