vestnik

(KOLEDAR NŠ MURA) Globok poklon navijačem

Vestnik.si, 20. 12. 2022
NŠ Mura
Nekatere "čarno-bejle oštarije" so lokacije, kjer so za isto mizo sedli igralci in privrženci kluba.
Šport

Gre za koledar, ki bo iz leta v leto bolj aktualen in zanimiv.

Iz tiskarne je prišel tradicionalni koledar NŠ Mura. Ko gledamo v preteklost nogometa v Murski Soboti in v celotnem Pomurju, se vedno spominjamo posameznih dogodkov in tekem, ki ostajajo v spominu igralcev in predvsem privržencev nogometa v pokrajini. Mnoge zanimive poteze, porazi, zmage in nenadejani preobrati so še vedno del legend, ki se prenašajo iz roda v rod. Za to so zaslužni predvsem navijači, ki jim tudi širša nogometna javnost priznava, do so v naši pokrajini gonilna sila tako soboškega kluba kot vseh drugih.

nš-mura, koledar
NŠ Mura
Pri zasnovi in izvedbi so sodelovali Iztok Frajman, Kristjan Ravnič in Matej Fišer, fotografijo naslovnice in zadnje strani pa sta prispevala Simon Ravnič in Aleš Cipot.

Zato so v NŠ Mura letos pri zasnovi koledarja naredili korak naprej in kot eden redkih nogometnih klubov v širšem evropskem prostoru dali prostor na koledarju svojim navijačem in njihovim priljubljenim zbirališčem. Nekatere »čarno-bejle oštarije« so bile lokacije, kjer so za isto mizo sedli igralci in privrženci kluba. Prav v teh gostilnah se iz tedna v teden gradijo zgodbe in postavlja »taktika« za prihodnost. Ideja, da to ovekovečijo na koledarju, je zorela že nekaj časa, vendar je covid načrte nekoliko ustavil.

nš-mura, koledar
NŠ Mura
Iz tiskarne je prišel tradicionalni koledar NŠ Mura.

Koledar, ki ga je mogoče kupiti v klubskem baru in prek spleta, tako nima zgolj svoje informativne funkcije, ampak gre za izdajo, ki bo še dolga leta pridobivala vrednost in ohranjala spomin. Lahko bi rekli, da gre za koledar, ki bo iz leta v leto bolj aktualen in zanimiv. Pri zasnovi in izvedbi so sodelovali Iztok Frajman, Kristjan Ravnič in Matej Fišer, fotografijo naslovnice in zadnje strani pa sta prispevala Simon Ravnič in Aleš Cipot. S tem korakom so se v klubu poklonili vsem privržencem NŠ Mura, tako tistim, ki so na fotografijah, kot tudi tistim, ki jih ni. Gre za poklon dedkom, babicam, očetom, mamam, tetam in stricem, ki so iz roda v rod vzgajali odnos do športa in kluba, ki je različnim generacijam prinesel veliko veselja. Ker je nogomet ena tistih iger, ki najbolje oponašajo življenje in pri katerih ne zmaga vedno favorit na papirju. V tem je čar in lepota te igre. Brez »čarno-bejlih navijačev« nogometa v naši pokrajini ne bi bilo in brez Trejze bi tudi koledarju nekaj manjkalo. Gospa Trejza je tudi tokrat zraven. 

NŠ Mura
S tem korakom so se v NŠ Mura poklonili vsem privržencem, tako tistim, ki so na fotografijah, kot tudi tistim, ki jih ni.
koledar mura navijači