vestnik

Kolesarji tropovskega kluba so bili aktivni tudi minuli konec tedna

Vestnik.si, 12. 10. 2022
Arhiv KK Tropovci
Fotografija je arhivska.
Šport

Člani Kolesarskega kluba (KK) Tropovci opravili z zadnjima dvema dirkama sezone.

Minulo soboto so se člani KK Tropovci udeležili 8. pokala Občine Straža, ki sta ga organizirala KK Adria Mobil in Občina Straža. Na dirki so v različnih kategorijah tekmovali Denis Lebar, Alen Žitnik, Bor Berlak, Tristan Ketiš, Gal Kaučič in Marko Koren. Pri dečkih C je Denis Lebar na trasi krožne proge po prevoženih 9,6 kilometra ali osmih krogih dirko končal na 3. mesto, Alen Žitnik pa je med dečki B po prevoženih 14,4 kilometra oziroma dvanajstih krogih dirko končal na 8. mestu. Med mlajšimi mladinci klub ni imel športne sreče, z zlomljeno roko je dirko in sezono končal Tristan Ketiš. 

Dan pozneje so se tropovski kolesarji udeležili 22. zaključne dirke velike nagrade Avtomojstra v Podsmerki, dirko je organiziralo Kolesarsko društvo Rog Pogi Team UAE Generali. Trasa krožne proge je potekala v okolici Podsmreke. Na dirki je v različnih kategorijah poleg že naštetih tekmoval še Max Luka Fartelj. Pri dečkih C je Denis Lebar po prevoženih 15,1 kilometrih ali petih krogih dirko končal na 5. mestu in v pokalu Pogi osvojil končno 3. mesto. Alen Žitnik je med dečki B po prevoženih 31 kilometrih ali desetih krogih dirko končal na 4. mestu. 

Mlajši mladinci so na dirki nastopili skupaj s starejšimi mladinci, starejšimi mladinkami in ženskami elitne kategorije U23, na startu mednarodne dirke je tako bilo več kot sto kolesark in kolesarjev. Bor Berlak je v kategoriji mlajših mladincev po 71,3 prevoženih kilometrih oziroma 23 krogih osvojil 3. mesto, dirko v tej kategoriji pa je končal kot prvi Slovenec. 

Preostali kolesarji iz KK Tropovci dirke niso končali.

kk-tropovci pokal-občine-straža velika-nagrada-avtomojster-podsmreka