vestnik

Kolmanič se je vrnil v Teksas s točko

Vestnik.si, 14. 6. 2021
Arhiv kluba Austin FC
Žan Kolmanič je v Kansasu za Austin FC odigral celo tekmo.
Šport

V 8. krogu profesionalne ameriške nogometne lige Major League Soccer je Austin FC, v katerem je tudi Pomurec Žan Kolmanič, pri favoriziranem Kansas Cityju izvlekel remi 1 : 1.

Veržejec je odigral celo tekmo na gostovanju pri Sportingu v Kansas Cityju, ki je na drugem mestu zahodne konference MLS. Kolmanič je s svojim moštvom povedel že v 26. minuti, ko je zadel Cecilio Dominguez ravno po asistenci pomurskega nogometaša. Po ogromnem pritisku je Sporting Kansas City izenačil v 71. minuti, ko je zadetek šele s tretjim strelom v eni in isti akciji dosegel Daniel Salloi.

Sporting je na tekmi na vrata Austina sprožil skupno kar 39 strelov, a se je večkrat izkazal vratar Teksašanov Brad Stuver. Na drugi strani je imel iz protinapadov tudi Austin kar tri skoraj stoodstotne priložnosti za zmago, a so Kolmaničevi soigralci v napadu zgrešili skoraj nemogoče. Austin je trenutno na 10. mestu z 8 točkami (vodi Seattle Sounders z 18 točkami), a treba je vedeti, da je klub iz Teksasa zaradi gradnje svojega novega stadiona doslej vse tekme odigral v gosteh. Otvoritev stadiona v Austinu naj bi bila sredi julija.

mls-league žan-kolmanič austin-fc