vestnik

Žan Kolmanič z Austinom doživlja pravo renesanso

Vestnik.si, 8. 3. 2022
Arhiv kluba Austin FC
Žan Kolmanič je v novi sezoni že dvakrat podal za zadetek.
Šport

Veržejcu Žanu Kolmaniču in njegovemu klubu Austin FC trenutno gre v ligi MLS vse kot po maslu. Austin je po dveh krogih najučinkovitejši z rekordnim številom zadetkov, Kolmanič pa je že zbral dve asistenci za gol.

Austin FC je komaj v minuli sezoni začel nastopati kot novinec v ameriški nogometni profesionalni ligi MLS (Major League Soccer). Ker so v prvi polovici sezone začeli šele graditi nov stadion v prestolnici Teksasa, je Austin FC ves ta čas najprej gostoval, in šele v drugi polovici začel igrati svoje tekme doma. Vse skupaj se je poznalo na rezultatih, Austin pa je prvenstvo končal na 13., predzadnjem mestu zahodne konference (v ligi MLS nihče ne izpade), skupno pa je dosegel le 35 zadetkov, kar je bilo najmanj od vseh klubov. 

kolmanicc1
Arhiv kluba
Žan Kolmanič kot član kluba Austin FC v dvoboju z branilcem moštva Minnesota United Romainom Metanirejem.

V novi sezoni klub iz Teksasa doživlja pravo renesanso. Pripeljal je pet močnih okrepitev, v prvih dveh krogih pa je igral doma na stadionu Q2 pred polnimi tribunami, ki sprejmejo dobrih 20 tisoč gledalcev. Za navijače Austina tako ali tako pravijo, da so najboljši v celi ligi. V 1. krogu je Austin pripravil največje presenečenje, saj je odpihnil FC Cincinnati s 5 : 0. Kolmanič je v dresu Austina odigral celo tekmo in s svojo levico asistiral Ceciliu Dominguezu ob prvem zadetku. 

mls-league, austin-fc, žan-kolmanič
Facebook Austin FC
Pri Austinu FC in njegovih navijačih trenutno vlada prava evforija.

Tudi v 2. krogu je v Austinu počila petarda. Austin FC je poteptal Inter Miami s 5 : 1, Kolmanič pa je tokrat vpisal asistenco za drugi zadetek, ki ga je z glavo dosegel Julio Cascante. Veržejec je igral do 77. minute, ko je bil izid že 4 : 1 za gostitelje. Austin FC je tako v dveh tekmah dosegel že 10 golov, kar je rekord lige MLS. 

mls-league, austin-fc, žan-kolmanič
Facebook Austin FC
Pri Austinu FC in njegovih navijačih trenutno vlada prava evforija.

V 3. krogu bo Austin gostoval v Portlandu, finalistu prejšnje sezone.  

mls-league austin-fc žan-kolmanič