vestnik

Konec beltinskega niza neporaženosti

Miha Šoštarič, 19. 9. 2020
Jure Zauneker
Slika je simbolična
Šport

Novomeška Krka je z igralcem manj, ob treh zadetkih Parrisa, premagala Beltince Klimo Tratnjek s 4 : 2 (2 : 0).

Po treh zaporednih zmagah so v beltinskem taboru z optimizmom pričakovali dvoboj 8. kroga 2. slovenske nogometne lige proti novomeški Krki. Blizu 250 gledalcev je videlo zanimivo tekmo, polno preobratov, na žalost domačih privržencev okroglega usnja pa so se zmage s 4 : 2 (2 : 0) veselili Novomeščani.

V vrstah beltinskega moštva so tokrat zaradi poškodb manjkali s štirimi zadetki prvi strelec Mitja Mauko, Maksimiljan Zorman in Žiga Hartman, v prvo moštvo pa se je vrnil Marko Maučec. V prvem polčasu so bili več pri žogi gostje, ki so terensko premoč kronali z dvema zadetkoma. Najprej je v 31. minuti v polno meril Kaheem Anthony Parris, deset minut pozneje pa še Luka Vešner Tičić.

Beltinčani so v 56. minuti s pravim evrogolom Nika Mršiča znižali zaostanek, nato pa jih je kar dvakrat zapored rešil okvir vrat. Dolenjci so bili na pragu tretjega zadetka, vendar niso zadeli, kar se jim je maščevalo v 68. minuti, ko je rezultat na 2 : 2 izenačil Jan Kristl. V 79. minuti so gostje ostali brez Žige Kastrevca, ki je zaradi prekrška nad Aleksandrom Zeljkovićem prejel rdeči karton. Domači so z igralcem več iskali priložnost za zmagoviti zadetek. Izredno blizu so bili v 88. minuti, ko je žogi po strelu Vita Mörca pot v mrežo preprečil prečnik. Ko so nekateri gledalci že zapuščali beltinski športni park, sodnik Mitja Žganec pa je že pogledoval na uro v sodnikovem podaljšku, je sledil šok za domače. Parris je namreč v prvi in drugi minuti sodnikovega podaljška dosegel še dva zadetka in veselje dolenjske ekipe se je lahko pričelo. Beltinčani tako ostajajo pri 12. točkah (sedmo mesto), v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje na zahodu države pri Biljah.

Lendavska Nafta 1903 bo tekmo 8. kroga odigrala jutri (nedelja), ko bo na svojem stadionu ob 16. uri gostila Brežice Terme Čatež.

Beltinci Klima Tratnjek – Krka 2 : 4 (2 : 2)

Športni park Beltinci, 250 gledalcev, sodnik Mitja Žganec (Ljubljana).

Strelci: 0 : 1 Parris (31), 0 : 2 Vešner Tičić (41), 1 : 2 Mršič (56), 2 : 2 Kristl (68), 2 : 3 Parris (91), 2 : 4 Parris (92). Rumeni kartoni: Verbič, Kristl, Raduha, Andrejč, Balažic; Ejup. Rdeči karton: Kastrevec (78). Igralec tekme: Kaheem Anthony Parris (Krka).

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Andrejč (Kuzma, 63), Verbič, Sočič (Žalik, 84), Kristl, Raduha kap. (Balažic, 84), Maučec, Mršič, Zeljković, Verunica, Mörec. Trener: Radovan Karanović.

Krka: Pintol, Bedek kap., Ejup, Filipčič, M. Brekalo, I. Brekalo (Jašaragič, 46), Vrandečič, Huč (Kastrevec, 60), Kambič, Parris, Vešner Tičić (Hrka, 85).

nogomet beltinci