vestnik

Koren: "K Muri lahko pridejo samo igralci, ki si želijo trdega dela in uspeha"

Vestnik.si, 11. 1. 2024
Vestnik.si
Robert Koren.
Šport

Pri NŠ Mura so v svojih prostorih pripravili novinarsko konferenco, na kateri so uradno predstavili novo okrepitev, Aljaža Antolina, ki se je vrnil iz Maribora, a še pred tem je novi športni direktor Robert Koren podrobneje spregovoril o kadrovskem dogajanju v klubu.

Koren je najprej pojasnil, zakaj so se odločili za Antolina: "On ustreza profilu igralca, ki ga potrebujemo, in ki je lahko dodana vrednost ekipi. In to je potrditev tudi tiste obljube, ki smo jo dali, namreč da bomo dali prednost mladim domačim kakovostnim nogometašem. Pod izrazom 'domačim' mislim na igralce iz Slovenije. In tako se bomo odločali tudi vnaprej. K Muri ne bo mogel priti vsakdo, ki bi si to želel. Nogometni agentje nam trenutno ponujajo veliko igralcev, tudi kakovostnih, ampak vsi ne morejo priti k nam. K Muri lahko pridejo samo igralci, ki se ne bojijo trdega dela, in ki si želijo uspeha. Že zdaj lahko povem, da se bodo ne glede na odhode zgodili trije prihodi, eden najverjetneje že pred našim odhodom na priprave v Turčijo. Za te prihode pa se bomo odločili, ko bomo tako jaz kot vsi v klubu prepričani, da je to tisto, kar si želimo in potrebujemo. Še prej se moramo s takšnim igralcem pogovoriti, ga analizirati in občutiti. To je zelo pomembno. Nobenega koraka ne bomo storili prej, dokler ne bomo vanj vsi prepričani."  

Potrdil je, da obstaja možnost odhoda dveh ali treh igralcev iz Mure: "Imen ne morem razkrivati, je pa dejstvo, da pri nas nikomur ne moremo vnaprej zagotoviti želenih minut na igrišču. Te si mora vsakdo najprej izboriti sam. Nekateri s tem pomanjkanjem zagotovila 'minutaže' niso zadovoljni, zato se pač nato začne pogovor o njihovem odhodu. Delamo pa vsak dan na tem, da najdemo ustrezne rešitve." 

Govori se, da naj bi bil eden od teh, ki bodo zapustili črno-bele, napadalec Dardan Shabanhaxhaj. Koren tega ni zanikal: "Pri njem pa je druga zgodba. Tu ne gre za nezadovoljstvo igralca ali kluba. Imel je zelo dober jesenski del sezone, zato je vzbudil zanimanje številnih drugih klubov. Vsi skupaj, on sam, njegovi agenti in mi v klubu čakamo pravo ponudbo, ki bo zadovoljila vse strani. Tako da bo kariero lahko nadaljeval nekje drugje, še na boljšem. To si želimo za vse naše igralce, namreč da dobro igrajo pri nas, se dokažejo in da ima na koncu tudi klub nekaj od tega."

Malce v šali je razkril, da je Dardan trenutno deset odstotkov bližje odhodu, kot je bil v prejšnjih dneh. Dodal je, da imajo že v načrtu prihod igralca, ki bi lahko nadomestil vrzel v napadu, ki bo nastala po morebitnem Dardanovem odhodu: "Vemo, kakšen tip igralca je on in takšen tip nogometaša želimo pripeljati. Delamo v tej smeri, smo pa seveda odvisni od njegovega odhoda in ponudbe, ki jo bomo dobili."

mura, novinarska-konferenca, aljaž-antolin
Vestnik.si
Robert Koren: "Če bo Dardan Shabanhaxhaj odšel, bomo pripeljali podoben tip igralca, ki bo zapolnil vrzel v napadu."

Koren obžaluje dejstvo, da se je huje poškodoval Jaka Domjan, ki je bil ravno eden od tistih domačih mladih nogometašev, ki so ga priključili k članski ekipi zaradi njegove kakovosti: "Nihče v klubu si ne želi tega. Ko pride do poškodbe kakšnega igralca, so to težave zanj in za klub. Ne morem točno oceniti narave njegove poškodbe, bo pa najverjetneje moral počivati najmanj en mesec, morda celo dva. Ampak tako pač je, tega ne moremo spremeniti, verjamem, da se bo nato dobro pripravil in se vrnil k nam."

Veseli ga pa vpoklic vratarja Klemna Mihelaka v slovensko člansko reprezentanco za tekmo z ZDA v San Antoniu 20. januarja (prodanih je bilo že več kot 10 tisoč vstopnic, kar bo rekord za tamkajšnji stadion): "Ponosni smo zaradi tega in si želimo, da bi poziv dobil še kakšen naš igralec. To je vedno potrditev dobrega dela v klubu. Sicer bo Klemen imel malo več bremena, ker bo moral priti k nam na priprave v Turčijo neposredno iz Amerike, ampak tu nič ne moremo. Verjamem, da bo z reprezentanco in sam dobro treniral, se pripravil, si morda izboril nekaj minut na tisti tekmi, in se nam potem pripravljen priključil." 

Čeprav priznava, da so noči prekratke, odkar je prevzel vlogo športnega direktorja, Koren pravi, da ima dan dovolj ur za vse, kar želi opraviti: "Imam dovolj energije, zame je to izziv, zato težav nimam. Zaenkrat vse poteka v redu, s trenerjem Vermezovićem vsak dan komunicirava in si želiva isto. Trener bo povedal, na kakšen način želi igrati v nadaljevanju, mi pa bomo storili vse, da mu pripeljemo in zagotovimo igralce, ki se bodo vklopili v ta način. Pošteno moram povedati, da dogajanja v drugih klubih ne spremljam veliko. Vem, da se krepijo, in da konkurenca ne spi, vendar moram poudariti, da pri Muri gledamo predvsem nase in na to, da se čim bolje pripravimo za čim bolj uspešno pomlad."

Vestnik.si
Aljaž Antolin.
mura novinarska-konferenca koren antolin