vestnik

(ŽNK Nona Pomurje Beltinci) Koroščeva strla odpor Ljubljančank. Klub prekinil sodelovanje z Gaborjem

Vestnik.si, 30. 8. 2022
Dani Mauko
ŽNK Nona Pomurje Beltinci - ŽNK Ljubljana 1 : 0.
Šport

V 2. krogu SŽNL so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci na domači zelenici ugnale ŽNK Ljubljana z 1 : 0 (0 : 0). Strelka zmagovitega zadetka je bila Kaja Korošec v 78. minuti.

Tekma je bila za Pomurke zelo težka in zahtevna, saj Ljubljančanke niso samo odlično parirale gostiteljicam, ampak so bile zelo nevarne tudi v napadu, med drugim je Pamela Begić zadela okvir vrat. 



Domača obramba vseeno ni klonila, zmago po neprepričljivi igri pa je Pomurkam zagotovila Kaja Korošec, ki je v 78. minuti želela podati z leve strani, žogo pa je zadela tako dobro, da je ta končala preko vratarke Eve Vamberger v daljšem kotu njenih vrat. Še enkrat se je tako pokazala tradicionalna slabost slovenskih čuvajk mreže, na katero smo opozarjali že prejšnji teden, to pa so visoke žoge, ki letijo pod prečnik. 

Pomurke so s 6 točkami skupaj z Radomljankami na vrhu lestvice, Olimpija pa je v tem krogu prestavila svojo tekmo s Ptujem.  

ŽNK Nona Pomurje Beltinci je nastopil v postavi: Kocijan, Rakovec (Balažic, 77), E. Kos (Eferl, 43), Dimitrijević, Rozmarič, Klopčič, Korošec, K. Horvat (Vilčnik, 43), Makovec, Kolbl kap., Jošida. Trener: Zlatko Gabor. 

V ponedeljek so iz klubskih pisarn sporočili, da so prekinili sodelovanje s trenerjem Zlatkom Gaborjem. Zahvalili so se mu za uspešno sodelovanje in mu zaželeli veliko uspeha na nadaljnji trenerski poti. 

sžnl žnk-pomurje-beltinci žnk-ljubljana 1-:-0