vestnik

Košarka 3x3: Pomurci peti na Slovaškem

Vestnik, 16. 7. 2019
Osebni Arhiv
Ekipo so sestavljali Leon Zver, Niko Bačvić, Grega Farkaš in Miha Kodrič. 
Šport

Športni klub 3x3 Pomurje24 je z ekipo, ki so jo sestavljali Leon Zver, Niko Bačvić, Grega Farkaš in Miha Kodrič nastopili na finalnem turnirju slovaške turneje 3x3 košarke v Bratislavi. 

V skupinskem delu so Pomurci s tremi zmagami in enim porazom osvojili drugo mesto in si tako zagotovili kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v četrfinale. Tam je bil njihov nasprotnik ekipa Hutnik iz Varšave, tekma pa se je končala z rezultatom 17 : 16 v korist pomurske ekipe. V četrtfinalu so igrali proti ekipi COP Nokian iz Sankt Peterburga, ki je bila tudi prvi nosilec in kasnejši zmagovalec turnirja. Kot so povedali Pomurci, jim je tekma proti Poljakom vzela preveč moči in strelskih nabojev, tako da so na koncu osvojili peto mesto med 22 sodelujočimi iz sedmih različnih držav.


4d713fa35d907b5eb1e2956868e04c71
Osebni Arhiv
Turnir v Bratislavi.

Že čez 14 dni se bodo Pomurci udeležili naslednjega turnirja, ki bo v Münchnu. Kot dodajajo, bodo do takrat skrbeli za regeneracijo in trenirali na zunanjih košarkarskih igriščih Gimnazije Murska Sobota in Osnovne šole Beltinci. Če želite podrobneje spoznati novo olimpijsko disciplino, košarko 3x3, pa vas vabijo, da se jim pridružite.

košarka 3x3 3X3 pOMURJE24 turnir na Slovaškem