vestnik

Kous obljubil nadaljnjo zvestobo, Mura dobila tudi novega vratarja

Vestnik.si, 30. 1. 2022
Aleš Cipot
Mura je še pred koncem priprav le dobila zamenjavo za svojo poškodovano številko ena, Matka Obradovića. Ob tem je Žiga Kous podaljšal pogodbo in s tem na dobri poti do Murine legende.
Šport

Ob koncu priprav dve pomembni kadrovski novici iz tabora državnih prvakov.

Muraši, ki se po pripravah v Turčiji odpravljajo v domovino, so sporočili, da je Žiga Kous podpisal novo, dolgoročno pogodbo z Muro, ki ga na Mursko Soboto veže do konca maja 2025.

Kous na poti Murinih legend



Kous je za Muro doslej zbral že 223 nastopov in je na klubski lestvici na četrtem mestu, več nastopov so zbrali le Adamo Baranja, Matic Maruško in Franc Cifer. Leto je Žiga za Muro zadel v vseh treh evropskih tekmovanjih, skupno je za čarno-bejle dosegel 12 zadetkov in bil zraven pri vseh največjih dosežkih kluba. Prejšnja pogodba bi se mu iztekla konec leta, a bojazni za to zdaj ni več.

»Žiga je zelo pomemben člen Mure in je z nami že od druge lige. Je eden tistih, ki je tudi vodja zdajšnje Mure. Veseli me, da se je navkljub ponudbam iz tujine odločil, da ostane pri čarno-bejlih. Žiga je podpisal novo, dolgoročno pogodbo in verjamem, da bo naša nadaljnja skupna pot tako uspešna, kot je bila doslej,« je ob tem povedal športni direktor Denis Rajbar. Žiga Kous pa je dodal: »Zelo vesel sem, da so se v klubu odločili, da mi ponudijo dolgoročno pogodbo. Z veseljem sem jo sprejel in verjamem, da bom povrnil zaupanje kluba. Res je, da so obstajale tudi ponudbe iz tujine, ampak na koncu sem se odločil, da ostanem v klubu, ki mi je kot nogometašu omogočil vse in kjer sem pomagal spisati največje uspehe v zgodovini. Verjamem, da lahko te uspehe tudi ponovimo.«


Zamenjava za Obradovića

Še odmevnejša pa je novica, da so črno-beli našli zamenjavo za poškodovanega Matka Obradovića. Nov vratar državnih prvakov bo Marin Ljubić, ki je lani februarja iz splitskega Hajduka prestopil v turški Istanbulspor. Turški drugoligaš ga je Muri posodil do konca letošnje sezone, čarno-bejli pa imajo po izteku posoje možnost, da tudi dokončno odkupijo njegovo pogodbo.

Denis Rajbar: »Poškodba Matka Obradovića nas je prisilala v to, da smo bili primorani poiskati novo rešitev med vratnicama. Marin je vratar, ki je že pokazal svoje kvalitete, a je še naprej željan dokazovanja. Verjamemo, da smo v njem našli dobro rešitev,« je zadovoljen Rajbar.

nš-mura okrepitve prestopni-rok podaljšanje-pogodb nov-vratar