vestnik

Kous: "Slabše, kot je bilo z mojim zdravstvenim stanjem, ne more biti"

Vestnik.si, 5. 1. 2024
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura ob začetku zimskih priprav.
Šport

Na novinarski konferenci NŠ Mura je nekaj svojih misli razkril tudi kapetan Žiga Kous in se dotaknil odhoda Denisa Rajbarja in svoje pogoste odsotnosti s tekem v jesenskem delu.

Kous je najprej hudomušno poudaril, da je že komaj čakal začetek priprav: "Doma so že videli, kako sem nemiren in nestrpen, zato so mi dejali, da naj se končno že enkrat odpravim na te priprave."

Tudi njega je odhod dotedanjega športnega direktorja Denisa Rajbarja neprijetno presenetil: "Ne morem govoriti za druge igralce, meni osebno pa ob tej novici ni bilo enostavno. Z njim sva dolgo let odlično sodelovala in on je bil tudi tisti, ki me je takrat povabil nazaj k Muri, ko je bila v drugi ligi. Kdove, kakšna bi bila moja kariera, če ne bi bilo njega, saj je pripomogel k temu, kar sem danes. Zato bi se mu rad javno zahvalil za vse, kar je storil za nas igralce, in mu želim veliko sreče na nadaljnji poti."

mura, novinarska-konferenca, koren, kous, vermezović
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura ob začetku zimskih priprav.

Z novim športnim direktorjem Robertom Korenom doslej kakšnih tesnejših stikov še ni imel: "Srečevali smo se na stadionu, se kaj pozdravili, spregovorili kakšno besedo, to je pa tudi vse. Podrobneje se nam je predstavil zdaj na sestanku nogometašev, povedal, kakšni so cilji, drugače pa se ni zgodilo kaj posebnega, to je bil pač sestanek, kakršni so običajni v nogometnem svetu."

Glede ciljev Mure pravi, da bo skušala spomladi priti čim višje na lestvici: "Moramo biti ambiciozni. Vse, kar nam bo na dosegu, bomo skušali osvojiti, in videli bomo, kam nas bo to na koncu pripeljalo."

Jeseni je bil zaradi zdravstvenih težav večkrat odsoten z igrišč: "Slabše, kot je bilo to minulo jesen glede mojega zdravstvenega kartona, več ne more biti. O tem sva se pogovorila tudi s trenerjem. Upam, da mi bo odslej zdravje dosti bolje služilo. Motiviran sem, in to na zelo visoki ravni, tako kot tudi moji soigralci, da zares pokažemo, česa smo sposobni."

mura, novinarska-konferenca, koren, kous, vermezović
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura ob začetku zimskih priprav.

novinarska-konferenca mura žiga-kous priprave