vestnik

Kuzmič: Ne morem se znebiti občutka, da velika priložnost za promocijo ni bila izkoriščena tako, kot bi lahko bila

R.Š., 25. 11. 2021
Aleš Cipot
Robert Kuzmič je nagovoril navijače, prijatelje in sponzorje Mure.
Šport

Robert Kuzmič, predsednik soboške Mure, je pred zadnjo domačo tekmo v Konferenčni ligi, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval angleški Tottenham, nagovoril privržence črno-belih.

Predsednik Mure se je v svojem nagovoru pred današnjo tekmo ozrl na evropsko popotovanje črno-belih in poudaril, da priložnosti, ki jih prinaša igranje na takšnem nivoju, niso bile izkoriščene v celoti. Pri tem je spomnil na nujnost posodobitve infrastrukture. Njegov nagovor objavljamo v nadaljevanju v celoti.

Spoštovani navijači, prijatelji in sponzorji Mure,

naše prvo evropsko popotovanje v skupinskem delu Konferenčne lige se počasi bliža h koncu. Ponosni smo, da smo se kot drugi slovenski klub uspeli uvrstiti v skupinski del evropskega tekmovanja in pokazali, da se tudi v Murski Soboti in v Sloveniji igra evropski nogomet. Tako v kvalifikacija kot tudi preteklih štirih tekmah v skupinskem delu smo nabrali ogromno izkušenj, ki bodo velik kapital za naprej. Naša podoba je bila iz tekme v tekmo boljša in verjamemo, da bo tako tudi na zadnjih dveh tekmah. Spoznali smo, kako delujejo klubi, ki se lahko pohvalijo s precej večjim proračunom, infrastrukturo in odličnimi pogoji za uspešno delovanje kluba. Ta vez, ki smo jo zaradi medsebojnih tekem ustvarili s klubi kot so Tottenham, Stade Rennais in Vitesse, nam bo lahko pri našem delu v veliko pomoč in tudi vodilo za naprej. Znanje, ki ga klub dobi z igranjem v skupinskem delu evropskih tekmovanj je neprecenljivo, naša naloga pa je, da to znanje in izkušnje čim bolj unovčimo v nadaljevanju razvoja in rasti kluba.

Verjamemo, da je naše igranje v enem od evropskih tekmovanj zagotovo odlična promocija v prvi vrsti za klub, a tudi velika promocija za regijo, državo in NZS. Žal se ne morem znebiti občutka, da ta velika priložnost za promocijo, vsaj na nekaterih področjih, ni bila izkoriščena tako, kot bi lahko bila. Po mojem mnenju je k temu pripomoglo tudi to, da tekem nismo mogli odigrati na svojem domačem terenu – v Fazaneriji. To je še en dokaz in potrdilo, da so v smeri posodobitve infrastrukture nujno potrebni premiki, ki bodo omogočili, da v prihodnje ne bomo »gostje« na vseh evropskih tekmah.

Za konec bi se rad zahvalil vsem, ki nam že od začetka stojite ob strani in vsem, ki ste do danes kakor koli pomagali klubu. Hvala, da ste nas v teh težkih pogojih bodrili tako v Ljudskem vrtu, kot na gostovanjih in verjamem, da bo tako tudi na zadnjih dveh tekmah. Veselim se nadaljevanja naše skupne zgodbe in upam, da se čimprej spet vidimo v Evropi.

Robert Kuzmič
robert-kuzmič nš-mura nagovor