vestnik

Kuzmič o prihodnosti Mure: Obstajata dva scenarija

Vestnik.si, 15. 5. 2024
Niko Časar
Robert Kuzmič.
Šport

Sezona Prve lige Telemach se bo ta vikend sklenila. Muri po remiju proti Bravu ni uspelo ostati v boju za četrto mesto, ki bi lahko še prineslo pot v evropska tekmovanja. V minulih tednih se je veliko govorilo tudi o tem, da v Fazaneriji iščejo vlagatelja oziroma strateškega partnerja. Je ta blizu ali premikov v organizacijski strukturi še ne bo?

Predsednik Robert Kuzmič je za torkovo izdajo EkipeSN dejal, da se bo treba po sezoni usesti, prešteti, optimizirati delovanje in se pripraviti na sezono 2024/2025. Za naprej obstajata dva scenarij, brez ali z novim vlagateljem. "Če bomo nadaljevali sami, če bomo ostali samostojni, tako kot smo bili do zdaj, bo treba dobro prevetriti ekipo, zmanjšati proračun, znova kreniti navzgor in si poskušati zagotoviti status stabilnega prvoligaša. Hkrati pa se vrniti h koreninam z vzgojo mladih igralcev,« tako Kuzmič. Dodal je, da bi to bila nova zgodba, ki bi temeljila na vzgoji obetavnih fantov iz domačega oziroma slovenskega okolja. 



Kaj pa morebitni vlagatelj?


Kuzmič je za časopis dejal, da so navezali nekaj stikov, pogovori potekajo, niso pa še prišli do stopnje, na kateri bi se investitor odločil za skupno pot. Je kaj na tem, da bi bil pred vrati soboškega kluba George Juncaj, ameriški poslovnež črnogorskih korenin, ki je v preteklosti deloval tudi v Novi Gorici? "Nekajkrat smo se pogovarjali, ampak to je za zdaj tudi vse. Ni še bilo ničesar oprijemljivega, kaj šele, da bi dosegli kakršenkoli dogovor. Povrhu ga v tem obdobju sploh še ni bilo v Sloveniji," o tem pravi predsednik.

simbolična, nš-mura, nk-mura, mestni-stadion-fazanerija, nogometno-igrišče
Jure Kljajić
Sezona Prve lige Telemach se bo ta vikend sklenila. Mura bo zadnjo tekmo odigrala doma proti Rogaški.

Če bi v klub vstopil vlagatelj, bi imel po besedah Kuzmiča večinski delež v podjetju, ki upravlja člansko ekipo in možnost odločanja z večino v upravnem odboru društva. Na drugačen način bi namreč težko kogarkoli privabili. Zagotovil je, da vstop kakšnega vlagatelja ne bi pomenil njegovega odhoda. "Preveč smo naredili, močno smo vpeti v lokalno in slovensko okolje. V tovrstnem sodelovanju bi bili še naprej v veliko pomoč," je dejal za EkipoSN. V Muro je vložil devet let in zanjo mu je mar. "Zdaj se je najprej treba umiriti, o vsem dobro razmisliti, postaviti nove temelje in se odločiti, kako naprej. Ter to jasno sporočiti navijačem, javnosti. Ta komunikacija je izjemnega pomena. Za to potrebujemo vsaj mesec dni časa," je sklenil.

robert-kuzmič nš-mura prihodnost