vestnik

Kvalifikacije za EP (ž.): Črnih šest minut razblinilo upanje

Vestnik.si, 26. 10. 2024
M24.si
Slovenija - Avstrija 0 : 3 (0 : 0).
Šport

Slovenska ženska reprezentanca je na prvi tekmi polfinala dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v Kopru po dobrem prvem polčasu klonila v drugem in izgubila s favoritinjo Avstrijo z 0 : 3. Povratni dvoboj bo v torek v Riedu, Slovenke pa lahko reši samo čudež, saj je težko verjetno, da bodo močne Avstrijke doma zapravile takšno prednost.

Slovenija - Avstrija 0 : 3 (0 : 0)

Stadion Bonifika v Kopru, 1000 gledalcev, sodnica: Hristiyana Guteva (Bolgarija).

Strelke: 0 : 1 Dunst (69), 0 : 2 Puntigam (73, 11-m), 0 : 3 Purtscheller (75).
Rumen karton: Schasching (Avstrija).

Slovenija: Meršnik, Eržen (Milović, 77), Golob, Gradišek, Makovec, Čonč (Janež, 86), Korošec, Zver kap. (Kuštrin, 66), Kolbl, Prašnikar, Kramžar (Sternad, 77). Selektor: Saša Kolman.


Avstrija: Zinsberger, Hanshaw, Kirchberger, Georgieva, Schasching (Wenger, 86), Dunst (Hickelsberger, 70), Puntigam kap., Zadrazil, Höbinger, Purtscheller (Pinther, 86), Campbell (Billa, 78). Selektorica: Irene Fuhrmann.

V prvi enajsterici Slovenije so začele tudi tri Pomurke: Sara Makovec, Špela Kolbl (obe ŽNK Mura Nona) in kapetanka Mateja Zver (SKN St. Pölten Frauen). Naša izbrana vrsta je igrala prvih dvajset minut zelo dobro, nato pa so Avstrijke počasi vzpostavile posest. Priložnosti so se vrstile, pri Sloveniji so jih zapravile Lara Prašnikar, Kolblova in Zara Kramžar, pretile pa so tudi gostje, še najbolj nevarno kapetanka Sarah Puntigam v 44. minuti, a se je z obrambo izkazala vratarka Zala Meršnik. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo, slovenija, avstrija, koper
M24.si
Slovenija - Avstrija 0 : 3 (0 : 0).

Slovenke lahko zelo žalujejo za zapravljeno priložnostjo v 53. minuti, ko je strel Lane Golob z glavo ubranila čuvajka mreže Manuela Zinsberger. Avstrijke so to kaznovale v 69. minuti, ko si je po hitri akciji po desni strani in predložku Annabel Schasching napadalka Barbara Dunst najprej lepo nastavila žogo in nato s strelom v desni spodnji kot premagala Meršnikovo - 0 : 1. 

V 73. minuti je Kaja Eržen v svojem kazenskem prostoru brcnila Lilli Purtscheller v nogo, bolgarska sodnica pa je pokazala na belo piko. Zanesljiva izvajalka enajstmetrovke je bila Sarah Puntigam - 0 : 2. 

Le dve minuti pozneje je Eileen Campbell krenila v hitri protinapad na desni strani in na koncu podala na drugo stran do Purtschellerjeve, ki ji ni bilo težko zadeti iz bližine - 0 : 3. 

kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo, slovenija, avstrija, koper
M24.si
Slovenija - Avstrija 0 : 3 (0 : 0).

Slovenke si niso zaslužile poraza s takšno razliko, vendar pa so si zanj delno tudi same krive, saj niso izkoristile svojih priložnosti, medtem ko so kakovostne Avstrijke znale povišati ritem igre in zadeti, ko je to bilo najbolj potrebno. 

kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo ženske avstrija slovenija koper