vestnik

Lahko Celje odpelje še Dakuja? Tak je odziv iz Fazanerije

Robert Balantič, EkipaSN, 14. 2. 2023
Aleš Cipot
»Ponovil bom, da je imel Osijek do 31. decembra škarje in platno v svojih rokah. Imel je možnost storiti karkoli. Mirlinda Dakuja bi lahko vrnil, lahko bi ga prodal. Po tem datumu brez našega soglasja tega ne more več storiti,« pravi športni direktor soboškega prvoligaša Denis Rajbar.
Šport

Na dan tekme med Celjem in Muro je močno odmevala novica, da so si grofi v svojih vrstah menda zaželeli naslednjo v nizu črno-belih okrepitev.

Časnik EkipaSN je razkril, da želijo v svoje vrste privabiti Mirlinda Dakuja, ki ima v Fazaneriji status posojenega igralca Osijeka. S stadiona Z'dežele naj bi v četrtek na naslov hrvaškega prvoligaša že poslali uradno ponudbo. »Politika našega kluba je, da teh stvari ne komentiramo,« je bil prvi odziv športnega direktorja Slavoncev Ivice Kuleševića, toda v nadaljevanju je vendarle pristavil: »Stik obstaja, to je vse, kar lahko povem.«

Med navijači črno-belih je kakopak završalo. Glavni igralec zgodbe jih je nekoliko pomiril z zapisom »Gremo, Mura« na družbenem omrežju, a vprašanje, kaj bi se lahko zgodilo, je ostalo v zraku. Kljub temu, da so v Fazaneriji že na novega leta dan zagotovili, da 25-letni kosovski napadalec ostaja na ravnici. In pri tem vztrajajo. »Ponovil bom, da je imel Osijek do 31. decembra škarje in platno v svojih rokah. Imel je možnost storiti karkoli. Mirlinda Dakuja bi lahko vrnil, lahko bi ga prodal. Po tem datumu brez našega soglasja tega ne more več storiti. Do poletja gotovo ostaja pri nas, že prej se bomo pogovarjali, kako in kaj naprej. Takšen je tudi dogovor z njim in njegovim zastopnikom,« pravi športni direktor soboškega prvoligaša Denis Rajbar. »Povrhu želi po odhodu iz Mure narediti korak naprej v karieri, Celje to ni,« je malce zbadljivo pristavil snovalec kadrovske politike v prekmurskem nogometnem hramu, kjer so si zagotovili tudi del finančne pogače ob prodaji svojega najboljšega strelca v tej sezoni.



celje, mura, tribune, navijači, gledalci
Aleš Cipot
Mirlind Daku do poletja ostaja v Murski Soboti, zagotavljajo v Fazaneriji.

Prva želja Dinama varovanec Anteja Šimundže
V knežjem mestu naj bi sicer imeli na mizi mamljivo ponudbo kijevskega Dinama za Charlsa Ikwuemesija in z odškodnino, ki bi jo odšteli Ukrajinci, bi si Mirlinda Dakuja lahko privoščili, vendar »zgolj« dovolj denarja v tem primeru očitno ni dovolj. V zadnjih dveh dneh bi se moral za drugačen scenarij zgoditi malodane senzacionalen zasuk.

K temu dodajmo, da naj bi 21-letnega Nigerijca pod »povečevalnim steklom« imeli tudi ogledniki zagrebškega Dinama, toda prva želja modrih v konici napada je varovanec Anteja Šimundže Bernard Tekpetey. Serijski hrvaški prvaki naj bi bili pripravljeni za 25-letnega Ganca plačati štiri milijone evrov nadomestila, vendar Ludogorec bojda zahteva vsaj milijon več, poleg tega bi posel najraje izpeljal šele poleti. V Bolgariji boj za naslov prvaka že dolgo ni bil tako negotov in v Razgradu se enemu najmočnejših adutov ne želijo kar tako in takoj odreči. 

nš-mura nk-celje mirlind-daku