vestnik

Lendavčanom tri točke v Grosuplju

M.Š., 10. 9. 2022
Jure Zauneker
Nogometaši Nafte so vknjižili četrto zmago v sezoni.
Šport

V petek so bili odigrani kar štirje dvoboji 7. kroga 2. slovenske nogometne lige. Na zelenico so stopili tudi nogometaši lendavske Nafte 1903, ki so četrto zmago v sezoni (3 : 1) zabeležili v Grosuplju proti Brinju.

Po domačem porazu proti Aluminiju iz Kidričevega (1 : 3) so se Lendavčani odpravili v Grosuplje, kjer so se pomerili z doslej najslabšo ekipo lige. Nogometaši Brinj so namreč še edina ekipa v drugoligaški konkurenci, ki v dosedanjih tekmah še ni zabeležila zmage.



Nafta 1903 je povedla v 9. minuti. Ko so bili gostitelji zaradi poškodbe Nejca Pušnika z igralcem manj na igrišču, je Stjepan Oštrek poslal iz kota predložek v kazenski prostor, kjer so domačini povem pozabili na Oliverja Dinnyesa, ki je dosegel drugi zadetek v sezoni. Sredi prvega polčasa, na semaforju se je začela 24. minuta, so Brinjčani izid izenačili. Strelec je bil Tim Tomažin Beguš, ki je zamenjal prav nesrečnega Pušnika. Deset minut pozneje so Lendavčani znova povedli. Nezbranost v domači obrambi je izkoristil Dragan Brkić, ki se je s četrtim zadetkom zavihtel na četrto mesto liste strelcev drugoligaške konkurence.

Zmagovalec je bil odločen v 78. minuti, ko je za ekipo s skrajnega vzhoda Slovenije zadel Barnabas Feher. Nafta 1903 zaseda na drugoligaški razpredelnici četrto mesto (14 točk), v naslednjem krogu pa bodo Lendavčani prihodnjo soboto gostovali v Velenju pri Rudarju.

Brinje: Kisovec, Čeferin (Tomšič, 82), Šparovec, Čož (Đajić, 46), Mahič, Klančnik, Ostojič (Kovač, 70), Dergić, Ćoralić, Pušnik (Beguš, 10; Shaini, 82)), Boh kap. Trener: Goran Markovič.

Nafta 1903: Álmos, Dinnyés (Sulejmanović, 82), Brkić (Fehér, 70), Haljeta, Oštrek kap., Igrec (Stare, 21), Szabó (Novinič, 70), Kumer (Drk, 70), Florjanc, Urh, Gergő. Trener: Gabor Boer.

nafta-1903 2.-snl brinje
Kaj zdaj berejo drugi