vestnik

Lendavski igralci badmintona z več medaljami iz Ljubljane

Vestnik.si, 28. 10. 2023
BK Mladost
Nika Bedič je slavila v posamični konkurenci.
Šport

V Ljubljani je bil 1. AB turnir v badmintonu, na katerem sta nastopila tudi člana Badminton kluba (BK) Mladost Lendava Nika Bedič in Nejc Šendlinger.

Bedičeva je tekmovala v teh kategorijah. V igri dvojic je nastopala z Vesno Halič iz BK Kungote, s katero sta osvojili tretje mesto, v mešanih dvojicah pa je združila moči z Žigo Podgorškom. Prebila sta se do finala, kjer pa sta bila boljša Špela Alič in Rok Jerčinovič iz BK Olimpije in BK Bit. Največji uspeh je Bedičevi uspel v posamični konkurenci, kjer je premagala vse nasprotnice in se veselila zlate kolajne. 

Šendlinger je nastopal v dveh kategorijah, v posamični se je prebil do glavnega dela turnirja, vendar moral v prvem krogu premoč priznati Gašperju Debevcu iz BK Ljubljana. Tako se je moral zadovoljiti z uvrstitvijo med petim in osmim mestom. V igri mešanih dvojic je nastopal z Aljažem Ferkom iz BK Branik. Uvrstila sta se v polfinale, kjer sta po treh nizih izgubila proti navezi Plevnik Pirkmajer in Skok. V tekmi za tretje mesto sta nato ugnala dvojico Bregar in Tomazin in osvojila bronasto kolajno. 

bk-mladost, badminton, turnir, ljubljana
BK Mladost
Nejc Šendlinger je v igri mešanih dvojic nastopal z Aljažem Ferkom iz BK Branik in osvojil bronasto kolajno.

bk-mladost-lenda turnir ljubljana nika-bedič nejc-šendlinger