vestnik

Leto 2018: Pomurci imamo evropska prvaka

Tomo Köleš, 5. 1. 2019
Jure Zauneker
Adrian Gomboc je evropski prvak v judu v kategoriji do 66 kilogramov.
Šport

Prvi članski naslov najboljšega na stari celini v borilnih športih. Čeprav se vsak dan vozi na delo, je premagal vse konkurente, ki se s strelstvom ukvarjajo profesionalno. Mojstrica prišla v zgodovino kluba

Leta 2018 je precej pomurskih športnikov in ekip doseglo odlične rezultate. Vsakemu od njih je bilo verjetno najpomembneje, da je presegel mejo, ki si jo je sam zastavil, in tako slavil osebno zmago, čeprav to morda ni pomenilo mesta na stopničkah. Bilo pa jih je kar nekaj, ki so se zelo odlikovali s svojimi dosežki. Za začetek na kratko predstavljamo osem takšnih iz različnih disciplin, več pa v naslednji številki.

Adrian Gomboc

Član Judo kluba Bežigrad, doma iz Rakičana, je na evropskem prvenstvu v Tel Avivu postal evropski prvak v judu v kategoriji do 66 kilogramov. To je bil prvi članski naslov najboljšega na stari celini katerega koli Pomurca v borilnih športih. Svoj uspeh je potrdil še z zlatima medaljama na tekmah za veliko nagrado Maroka v Agadirju in veliko nagrado Uzbekistana v Taškentu.

Boštjan Maček

Najboljši slovenski strelec v trapu je svojo bogato kariero avgusta kronal s še enim velikim uspehom. V avstrijskem kraju Leobersdorf je postal evropski prvak, kar je bilo njegovo prvo evropsko zlato doslej. Odlične izide je dosegel že v kvalifikacijah, v finalu pa je ugnal vse profesionalne strelce, medtem ko sam še vedno hodi v službo. Kot član Strelskega društva Trap Štefana Kovača iz Murske Sobote je septembra postal še posamični in ekipni državni prvak.

Barbara Skuhala

Članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad Murska Sobota, doma iz Ljutomera, je na 12. mednarodnem turnirju v Portorožu z odlično igro presegla mejo 2100 ratinških točk in postala prva mojstrica FIDE v dolgoletni zgodovini kluba ter za Leo Števanec šele druga Pomurka s tem dosežkom.

Mitja Horvat

Član Inter Diskonta (nekdanjega Fužinarja) z Raven na Koroškem, doma iz Puconec, je bil najuspešnejši igralec nove sezone prve slovenske namiznoteniške lige. Vse do konca leta je bil nepremagljiv, saj je zmagal v vseh svojih dvobojih, ob tem pa je slavil še na turnirju TOP 8.

Špela Kolbl

Dvajsetletna igralka Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci je bila z 31 zadetki najboljša strelka v minuli sezoni prve slovenske ženske nogometne lige. Strelsko učinkovitost ohranja tudi v aktualni sezoni prve lige, saj je z neverjetnimi 26 goli po 12 krogih spet v vrhu strelk. Je tudi članica slovenske reprezentance.

NŠ Mura

Potem ko je premoč slavila v drugi ligi in v pokalu MNZ Murska Sobota, je kot novinka v elitni druščini slovenskega nogometa konec leta 2018 dočakala na šestem mestu s šestimi zmagami, šestimi remiji in sedmimi porazi. Uvrstila se je tudi v polfinale slovenskega pokalnega tekmovanja. V spominu bodo ostali predvsem prepričljivi zmagi nad Domžalami in Mariborom ter neverjeten remi z Olimpijo, dvakrat zaporedoma razprodan stadion na tekmah doma, tri zaporedne zmage nad Gorico in množična privrženost njenih navijačev.

ŽNK Telemach GMT Beltinci

Klub je aktualni slovenski pokalni prvak in prvenstveni podprvak, v tej sezoni pa je na najboljši poti, da znova zmaga v prvenstvu, saj ima pred začetkom leta ogromno prednost po zaslugi maksimalnega števila zmag. Tudi v pokalnem tekmovanju so žuto-plave že v polfinalu, in če izločijo Olimpijo, bo pot do dvojne krone prosta.

NTK Kema

Namiznoteniški klub iz Puconec je dobitnik bronaste medalje slovenskega pokalnega tekmovanja v moški in ženski konkurenci v aktualni sezoni. Zanimivo je, da tako člane kot članice Keme uspešno vodi isti trener, Mirko Unger. Kdove, če ne bi bili medalji še svetlejšega leska, če ne bi že v polfinalu obe ekipi za nasprotnika dobili poznejših zmagovalcev. V boju za tretje mesto sta namreč obe Kemini ekipi suvereno opravili s tekmecema.
šport Adrian Gomboc Boštjan Maček medalje