vestnik

Ljubljanska milja rekorderju Maugliju

Vestnik.si, 7. 9. 2022
Miha Šoštarič
Maugli in Janko Sagaj sta z rekordnim dosežkom dobila Ljubljansko miljo.
Šport

Kasaške dirke v ljubljanskih Stožicah.

Državno prvenstvo za triletne kasače je na ljubljanskem hipodromu Stožice pripadlo Jerci, ki jo je vozila Darja Dolinšek Trontelj iz Ljubljane. Jerca, ki je odtekla kilometrski čas 1:16,6, je v ciljni ravnini premagala prvo favoritinjo za zmago Buro (1:16,7) z Markom Slavičem iz Ključarovcev. Tretje mesto je osvojil Adam Go Go (1:17,5) z Mitjo Slavičem iz Ključarovcev.

Organizatorji so najboljšim v osmih preizkušnjah dneva podelili denarne nagrade v višini kar 25.000 evrov. Največ, 8.000 evrov, so razdelili najboljšim v Ljubljanski milji, v kateri se je na 1.609 metrov dolgi progi pomerilo devet povabljenih slovenskih in uvoženih kasačev. Izvrstno dirko so krojili trije člani ljutomerskega kluba iz Ključarovcev. Lansko zmago je ubranil Maugli z Jankom Sagajem z izvrstnim kilometrskim časom 1:12,8, kar je rekord slovenskih hipodromov. Na drugo mesto se je zavihtel belgijski kastrat Krack du Clocher (1:13,7) z Jožetom Sagajem ml., tretji pa je bil italijanski kastrat Black Rock Glory (1:14,9), ki ga je vozil Mitja Slavič.

Prva tri mesta so članom Kasaškega kluba Ljutomer pripadli tudi v Veliki nagradi Ljubljane za pokal Ljutomerskega kasača. Slavil je Fjori (1:15,1) s Sašem Seršenom iz Veržeja, drugi je bil Don Saxo (1:15,1) z Jankom Sagajem, tretja pa Fauna V (1:17,0) z Mitjem Slavičem.

Izvrsten kasaški dan v Ljubljani sta zaokrožila Marcello z Jožetom Sagajem ml., ki je zabeležil kilometrski čas 1:18,7 zmagal med dvoletniki, in štiriletna Under Presure z Markom Slavičem, ki je s kilometrskim časom 1:15,9 slavila v konkurenci 3- do 14-letnih kasačev z zaslužkom do 12.000 evrov.

Dirke v Šentjerneju

Že pred dirkami v Ljubljani so bile kasaške dirke v Šentjerneju, kjer pa člani ljutomerskega kluba niso dosegli zmage. Z drugima mestoma sta izstopala Mitja Slavič iz Ključarovcev, ki je z Dalio OZT tekmoval v konkurenci kasačev z zaslužkom do 3.000 evrov, in njegov sovaščan Janko Sagaj, ki je s Tars Starsom nastopal v konkurenci kasačev z zaslužkom do 10.000 evrov.

kasaške-dirke hipodrom stožice janko-sagaj maugli