vestnik

Ljutomerčani prvič na sklepnem turnirju pokala Terme Olimia

Vestnik.si, 7. 3. 2024
Arhiv kluba
Meteorplast se bo v polfinalu sklepnega turnirja pomeril s Silikom.
Šport

Ta petek in soboto bo prvi vrhunec futsal sezone 2023/24. V Podčetrtku bo odigran sklepni turnir pokala Terme Olimia. Prvič v zgodovini kluba bo na tem turnirju nastopil tudi Meteorplast Šic bar iz Ljutomera.

V petek bosta odigrana polfinalna dvoboja. Ob 17.45 bo tekma Bronx Škofije – Dobovec, ob 20.30 pa še tekma Siliko Vrhnika – Meteorplast Šic bar. Zmagovalca se bosta pomerila v sobotnem finalu, ki se bo pričel ob 19. uri.

Ljutomerčani se bodo za vstop v veliki finale merili z Vrhničani, s katerimi so bili boj za prvenstvene točke minuli petek v Ljutomeru. Takrat je slavilo ljutomersko moštvo s 4 : 1. »Pokalna tekma bo čisto druga pesem. Ne smemo se zanašati na prvenstveno srečanje. Znova se bomo pripravili in upam, da bomo v Podčetrtku pokazali podobno predstavo in seveda napredovali v finale,« je povedal Rok Šnofl, ki je bil z dvema zadetkoma med junaki zmage prleške ekipe minuli petek.

Tokratna nasprotnika sta se v pokalnem tekmovanju merila v minuli sezoni v četrtfinalu. Vrhničani so se z zmago na domači tekmi s 6 : 1 in porazom v Ljutomeru s 3 : 4 uvrstili na sklepni turnir. Za prvenstvene točke sta se ekipi doslej pomerili trinajstkrat. Osemkrat so slavili igralci Silika, dva dvoboja sta se končala brez zmagovalca, tri tekme pa so dobili Ljutomerčani.

Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović bo na zaključku pokala pogrešal Luko Lovreca in Tilna Rajterja, ki sanirata poškodbi, zaradi poškodb pa sta vprašljiva nastopa Tjaža Lovrenčiča in Alena Ruisa.

futsal pokal-terme-olimia sklepni-turnir podčetrtek meteorplast-šic-bar