vestnik

(FOTO) Ljutomerčanke pričakovano ugnale Sobočanke

Vestnik.si, 18. 2. 2021
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : ŽOK Sobota
Šport

V 18. krogu 1. B DOL za ženske sta se pomerila ŽOK Ljutomer in ŽOK Sobota. Ljutomerčanke so doma pričakovano dobile sosedski dvoboj s 3 : 0 (25 : 20, 25 : 19, 25 : 19).

ŽOK Ljutomer: Banfi (4), Makoter (5), Kutnjak (6), Petek (8), Stavbar, Pintarič (6), Sakovič, Stankovič, Kolmanič Ana (16), Kolmanič Anja, Mikl, Oletič.

17022021_01
Zoran Kosi
Ljutomerske odbojkarice se veselijo nove zmage in uvrstitve v četrtfinale prvenstva.

ŽOK Sobota: Cirkvenčič, Saje (9), Weingerl, Črnko, Copot, Kuhar (1), Babič (5), Marton (6), Krajcar (14), Puklavec (3), Demirtas. Pomočnik trenerja: Miha Žalig.

žok-ljutomer, žok-sobota, ljutomer
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : ŽOK Sobota

Tekmo so bolje pričele gostje, saj so povedle s 5 : 8. Nato so se domačinke le zbrale in izenačile na 8. Gostje se niso predale in so še naprej narekovale tempo ter počasi nizale točko za točko. Novo izenačenje je sledilo na 13. točki. Pri rezultatu 16 : 15 za domačinke je gostujoči trener vzel prvo minuto odmora. Še naprej se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti za več kot točko ali dve, zato se je obetal napet zaključek prvega seta. Pri 20 : 18 je sledila druga minuta odmora za gostujoče igralke. Ob koncu so se domačinke le pobrale in z dobrimi servisi onemogočale gostjam organizacijo napada. Po napaki gostij, pri začetnem udarcu, so domačinke set dobile z 25 : 20.

žok-ljutomer, žok-sobota, ljutomer
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : ŽOK Sobota

Tudi začetek drugega seta je bil izenačen vse do rezultata 5 : 5, ko so domačinke le zaigrale kot znajo in s tremi zaporednimi napadi povedle z 8 : 5. Sledilo je nekaj napak pri začetnem udarcu in napadu pri domačinkah, tako da so se gostje približale na 10 : 9, nato pa še po enem neuspešnem napadu domačink rezultat izenačile na 10. V naslednjih minutah so domačinke zaigrale bolj zbrano ter povedle s 15 : 10, ko so gostje izkoristile prvo minuto odmora. Tudi po odmoru so domačinke nadaljevale z uspešnimi napadi in servisi ter povedle z 18 : 10. Sledilo je nekaj uspešnih akcij gostij, ki so rezultat znižale na 22 : 18, ko je domača kapetanka zahtevala prvo minuto odmora. Do konca seta so gostje dosegle samo še eno točko, tako da so domačinke zmagale s 25 : 19.

žok-ljutomer, žok-sobota, ljutomer
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : ŽOK Sobota

Tudi začetek tretjega seta je bil podoben kot prva dva, saj je bil izenačen do 5 : 5. Nato so se domačinke le prebudile in s štirimi zaporednimi točkami povedle z 9 : 5. Gostjam je uspelo z dobro igro v polju in uspešnimi zaključki zaostanek znižati na 12 : 11. Sledila je prva minuta odmora za domačinke. Gostje so nato zaigrale še bolj motivirano in so povedle s 14 : 15. Domačinke se seveda niso predale, vendar so kljub temu točke pridobivale težje, kot so pričakovale. Pri 21 : 17 je gostujoči trener zahteval drugo minuto odmora, prvo je izkoristil pri 19 : 16. Tako kot prvi in drugi set so Ljutomerčanke končnico odigrale, tako kot je treba in set dobile z 25 : 19.

žok-ljutomer, žok-sobota, ljutomer
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : ŽOK Sobota

Kljub vlogi favoritinj in na papirju gladki zmagi so se Ljutomerčanke morale zelo potruditi, saj jim borbene Sobočanke niso dopustile razviti svoje igre. Pri Ljutomerčankah se seveda pozna odsotnost poškodovanih Stankovičeve in Sakovičeve, igrale pa so tudi brez trenerja Novaka.

žok-ljutomer, žok-sobota, ljutomer
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : ŽOK Sobota

Kaja Makoter, kapetanka ŽOK Ljutomer: "Vsak sosedski derbi ima svoj čar, zato je takšno tekmo težko igrati, čeprav je razlika na lestvici. Sicer pa smo odigrale srečanje že z mislijo na  naslednjo tekmo v Mozirju in potem na še eno v Kopru. Sedaj smo gotovo v kvalifikacijah za četrtfinale državnega prvenstva, tako da se moramo maksimalno pripraviti na te dvoboje in sanirati poškodbe."
odbojka žok-ljutomer žok-sobota 3-:-0
Kaj zdaj berejo drugi