vestnik

Ljutomerčanke še drugič v sezoni premagale Vital

Vestnik.si, 25. 12. 2021
Niko Časar
Ljutomerčanke so ugnale Vital s 3 : 1.
Šport

Odbojkarice v 1. B državni ligi so z dvoboji 14. kroga sklenile z nastopi v tem letu. Ljutomerčanke so še drugič v sezoni premagale ljubljanski Vital.

Tokrat s 3 : 1 (20, -23, 12, 20).

Sredi prvega niza so si gostiteljice priigrale ključno prednost (14 : 9), ki so jo, kljub številnim neizsiljenim napakam, uspešno ubranile. Odlično igro so gostiteljice prenesle tudi v drugi niz ter po napadih Kaje Makoter in Ane Kolmanič povedle s 5 : 1. Štiri točke naskoka so imele tudi sredi niza (16 : 12), a so v nadaljevanju naredile preveč napak, da bi se lahko veselile vodstva z 2 : 0. Gostje so namreč izkoristile povsem neprepoznavno igro gostiteljic in prišle do izenačenja na 1 : 1.

Ljutomerčanke so se v nadaljevanju dvoboja le uspele »pobrati«. V tretjem nizu so gostjam delali težave začetni udarci Makoterjeve in napadi Ane Kolmanič, kateri se je z dobro igro pridružila tudi sestra Anja. Po vodstvu s 16 : 8 je bil zmagovalec niza znan. Ljubljanske odbojkarice so se v četrtem nizu upirale do izida 15 : 15, nato pa se je sestram Kolmanič v napadalnih akcijah pridružila še Adela Pintarič in z delnim izidom 7 : 2 so si gostiteljice zagotovile mirno končnico.

odbojka-ženske, kema-puconci, žok-ljutomer, 0-:-3
Niko Časar
Ljutomerčanke so ugnale Vital s 3 : 1.

»Pred samo tekmo je bilo v ekipi nekaj treme oz. skrbi, posebej po tem, ko smo nekaj zadnjih tekem izgubile po odigranih petih nizih. Tokrat smo se vseeno zbrale ter v igri, ki sicer ni bila najboljša, le zmogle toliko moči, da smo tekmo, ob borbeni igri vseh soigralk, le dobile,« je dejala domača odbojkarica Diana Oletič, ki je zbrala 11 točk, uspešnejši od nje pa sta bili le sestri Kolmanič - Anja z 18 in Ana s 17 točkami.

Ljutomerčanke so letošnji del prvenstva končale na četrtem mestu (24 točk).

odbojka-ženske, kema-puconci, žok-ljutomer, 0-:-3
Niko Časar
Ljutomerčanke so ugnale Vital s 3 : 1.

odbojka-ženske žok-ljutomer vital 3-:-1