vestnik

Ljutomerčanke v razburljivi tekmi presenetile Pucončanke

Vestnik.si, 14. 1. 2024
Jure Zauneker
Murexin Puconci - ŽOK Ljutomer 2 : 3.
Šport

V prvi tekmi 1. kroga rdeče skupine 1. B DOL za ženske, ki se bori za obstanek, sta se v pomurskem derbiju v Zeleni dvorani Puconci pred 75 gledalci pomerila domači Murexin in ŽOK Ljutomer. Po dramatičnem boju se je srečanje končalo z izidom 2 : 3.

Izidi nizov: 25 : 20, 22 : 25, 32 : 30, 20 : 25, 13 : 15.

odbojka-ženske, rdeča-skupina, murexin-puconci, žok-ljutomer
Arhiv kluba
Murexin Puconci - ŽOK Ljutomer 2 : 3.

Gostiteljice so bile v vlogi favorita, saj so po rednem delu le za las zgrešile uvrstitev v zeleno skupino, ki se bori za napredovanje v 1. A DOL, medtem ko so bile Ljutomerčanke po rednem delu zadnje s samo eno točko. A tokrat so Prlekinje prikazale dobro in bojevito igro ter dobile odločilni peti niz. 

Murexin Puconci: Hana Benko, Asja Kuhar (libero), Lena Lang 1, Nika Fišer 12, Tinkara Kavnik 13, Tasia Šadl 1, Brina Gönter 1, Julija Novak (libero), Maja Cigüt 3. Trener: Aljoša Bogožalec. 

ŽOK Ljutomer: Mojca Budna 6, Ana Škrobar, Kaja Makoter 6, Maruška Kraljič 4, Lana Bukovec 1, Jerneja Bogorevc, Tjaša Rakuša (libero), Anja Kolmanič 10, Alisa Oletič 6. Trener: Dejan Pelemiš.

odbojka-ženske, rdeča-skupina, murexin-puconci, žok-ljutomer
Arhiv kluba
Murexin Puconci - ŽOK Ljutomer 2 : 3.

V 2. krogu bosta obe pomurski ekipi igrali doma: Ljutomerčanke bodo gostile Mozirjanke, Pucončanke pa Prevaljčanke. Obe tekmi se bosta začeli v soboto ob 19. uri. 

žok-ljutomer murexin-puconci pomurski-derbi odbojka-ženske