vestnik

Ljutomerske odbojkarice drugi del sezone začele z zmago

Vestnik.si, 15. 1. 2022
Niko Časar
Ljutomerčanke so premagale ljubljanski Vital s 3 : 1.
Šport

Igralke ŽOK Ljutomer so v 14. krogu 1. B DOL za članice doma v dvorani ŠIC premagale Vital iz Ljubljane s 3 : 1 (25 : 20, 23 : 25, 25 : 12, 25 : 20).

Ljutomerčanke so v igro vstopile zavzeto, saj so vedele, da je ekipa Vitala v vseh elementih odbojke enakovredna, kar se je kazalo tudi na tekmi 14. kroga. Pričetek tekme, kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu je bil iztenačen pri 5:5. Pri domačinkah je bila uspešna Kaja Makoter pri gostjah pa Maja Kenda, ki je gostje povedla v vodstvo z 7:9. Igra obeh ekip je bila na visoki ravni ter temu primerno tudi rezultatsko izenačena pri 11:11 in nato še pri 13:13. Kenda Agata je nato dodala novo točko za Vital, Ana Kolmanič pa takoj vrnila z isto mero za Ljutomer. Po odličnem bloku so Ljubljančanke povedle z 14:16, ko je domači trener vzel tehnični odmor. Po odmoru so gostje še naprej igrale zavzeto ter bile nekoliko boljše nasprotnice. Se pa domačinke niso predale ter po vstopu dveh novih igralk poskušale rezultatsko dohiteti Ljubljančanke. To jim je po dobrem serviranju in napadu Ane Kolmanič ter asu Ane Horvat uspelo, saj so povedle z 20:18. A hitro so domačinke vodstvo izgubile po dveh lastnih napakah in slabem sprejemu. Ljubljančanke so dosegle tri zaporedne točke ter povedle z 20:21. Do konca seta sta se v razburljivi končnici obe ekipi borili za vsako točko, Ljutomerčanke pa so povedle z 23:21 ter nato po dveh točkah na servisu Karmine Sužnik, set dobile z 25:21.       



Drugi set so boljše odprle gostje saj so na hitro povedle z 0:3 ter po asu Gorjupo Nine še z 0:4 kar je prisililo domačega trenerja, da vzame minuto odmora. Ljutomerčanke so se nato zbrale ter po napadu Karmine Sužnik in asu Monike Banfi znižale na 3:5. A Ljubljančanke so imel tokrat odlično Nino Svetina, ki je bila najbolj zaslužna za vodstvo gostij z 5:11. Nina je odlično servirala ter zaključevala večino napadov Ljubljančank. Ljutomerčanke je enostavno niso znale zaustaviti, še posebej, ko so tudi ostale igralke Vitala igrale odlično. Se je pa dvigovala tudi igra domačink, ki so se zbrale ter po borbeni igri in napadalčnih akcijah, izid znižale na 12:13. V izenačeni igri, ki je sledila sta ekipi dosegali točko za točko, uspešnejše pa so bile gostje, ki so povedle z 14:16. Po dveh lastnih napakah v vrstah gostujoče ekipe, so domačinke povedle z 17:16, Ana Bulc pa je takoj nato izenačila na 17:17. Svetina Ana je bila še naprej uspešna ter gostje povedla v vodstvo z točko naskoka, domačinke pa so nato z blokom izenačile na 20:20. Najbolj razburljiva je bila 22 točka za domačinke, ko  smo gledali izvrstno odbojko na obeh straneh. Bilo je več kot 5 izmenjav preden so Ljutomerčanke dobile točko. Po mali zmedi v vrstah domačink, ko so gostje dosegle dve točki, je v zaključku Ana Kolmanič dosegla dve zaključni točki ter s tem zmago Ljutomerčank z 25:22.

Tudi v začetku tretjega seta so Ljubljančanke dosegle prvo točko, Ljutomerčanke pa na hitro odgovorile ter po napadih Ane Kolmanič povedle z 3:1 ter po napadu Karmine Sužnik še z 5:3. Je pa bila Svetina Nina spet v igri saj je Vital prav po njeni zaslugi hitro izenačil na 5:5 ter kasneje po asu Kenda Agate ter napadu Bulc Katarine, povedel z 7:11. Domačinke se še niso predale ter so nekako iskale rezultatski priključek. To jim ni najbolj uspevalo, saj je Svetina Nina še naprej bila na nivoju,  kar je pomenilo vodstvo gostij z 12:16. Po dveh napakah v vrstah Vitala so se domačinke pri rezultatitu 14:16, približale na dve točki zaostanka. Po odmnoru gostujoče trenerke, smo še naprej gledali izenačeno igro obeh ekip, gostje pa so povedle z 15:17, kasneje pa je Anja Kolmanič izid izenačila na 17:17. Po menjava v domači vrsti, ki se ni najbolj obnesla, so Ljubljančanke  odgovorile z isto mero ter po napadu Bulc Katarine in napaki domače vrste, povedle z 18:22. Taka prednost pa jim je zadostovala za zanesljivo zmago z rezultatom  20:25.



V četrtem nizu je  bilo na začetku spet vidno, da se bosta ekipi borili za vsako točko ter da bo zmagovalec ekipa, ki bo "srečnejša", oziroma, ki bo naredila manj lastnih napak. Seveda je bila Nina Svetina spet v formi za ekipo Vitala, saj je dosegla prvi dve točki za to ekipo. So jo sicer Ljutomerčanke poskušale zaustaviti a so bile le delno uspešne. Je pa pri domačinkah dobro zaigrala Karmina Sužnik, ki je Ljutomer povedla v vodstvo z 7:3. Tokrat so Ljutomerčanke zaigrale zbrano, borbeno ter bile uspepne v napadu. V tem delu igre je bilo na strani gostij kar nekaj lastnih napak, ki jih v prvih setih ni bilo. Temu primerno se je gibal tudi rezultat na semaforju, saj so domačinke povedle z 11:4. Bi pa bilo nekako čudno, če bi se poletna ekipa Vitala predala. Hitro so, predvsem po zmedi v domači vrsti, dosegle sedem zaporednih točk ter znižale rezultat na 11:10 in kasneje po napadu Nine Svetina, na 13:12. V izenačini igri, kjer sta se obe ekipi požrtvovalno borili za vsako točko  sta bili spet izenačeni pri rezultatu 16:16 in 18:18. Ana Horvat je nato domačinke z asom povedla v vodstvo z 20:18, kasneje pa so domačinke po dveh napakah v vrstah gostij, povedle z 22:19. V razburljivi kočnici so tekmice dosegale točko za točko, srečnejše pa so bile tokrat Ljutomerčanke , ko je pri rezultatu 24:23, najboljša igralka tekme, Nina Svetina, naredila napako na servisu ter s tem nekak "podarila" zmago domačinkam z rezultatom 25:23.  

Obe ekipi sta prikazali odlično odbojko, borbeno in lepo za gledalce. 


Izjava po tekmi: Karmina Sužnik , igralka ŽOK Ljutomer: "Vesele smo, ker smo zmagale to prvo tekmo v letu 2022, še posebej, ker nam je bila nasprotnik odlična ekipa Vitala. Zmaga nam dosti pomeni za samozavest ter je vzpobuda za tekme, ki so pred nami. Čestitke vsem soigralkam, ki so se v igri trudile po svojih najboljših močeh".    

Ljutomerčanke so trenutno na četrtem mestu lestvice.


 

Niko Časar
Ljutomerčanke so premagale ljubljanski Vital s 3 : 1.
odbojka žok-ljutomer vital ljubljana 3-:-1