vestnik

Črno-bela ladja vse bolj tone: Domžale - Mura 4 : 1

Po, 29. 8. 2021
Aleš Cipot
Domžale : Mura
Šport

V 7. krogu prve lige so nogometaši Mure gostovali v Domžalah. Obe moštvi sta imeli po šestih krogih samo po eno zmago. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Domžal: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Alić, Hodžić, Husmani, Pišek, Ibričić kap., Markuš, Jakupović, Vuk. Trener: Dejan Djuranović. 

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Pucko, Karničnik, Kous, Maruško, Kozar kap., Horvat, Mandić, Škoflek, Maroša. Trener: Ante Šimundža. 

Srečanje vodi Nejc Kajtazović iz Kranja. 

Pred začetkom lepa gesta domačinov: športni direktor Domžal Matej Oražem je predal plaketo predsedniku Mure Robertu Kuzmiču kot zahvalo za vse, kar je črno-beli klub doslej naredil v evropskem tekmovanju. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

1: Začetek tekme.

1: Kakšna priložnost za Muro! Kous je podal z desne strani, Škoflek pa je po strelu z glavo zatresel prečnik. 

3: Strel Vuka iz obrata, a mimo vrat. 

6: Po dolgi podaji Husmanija z glavo strelja Jakupović, vendar naravnost v naročje Obradoviću. 

7: Enajstmetrovka za Domžale! Karničnik je po zdrsu spotaknil Hodžića v kazenskem prostoru. 

8: GOL 1 : 0 Senijad Ibričić! Ibričić je po strelu z bele pike zelo zanesljivo zadel zgornji kot. Karničnik se jezi nad zelenico, ki je popolnoma razmočena, saj je le uro pred tekmo močno deževalo. 

12: Rumeni karton Pišek. 

24: Po predložku Alića z leve strani je poskusil Jakupović, a Obradović odbija. 

27: Po podaji Maroše je nevarno streljal Horvat, a je Pišek delno blokiral žogo, tako da je ta pristala v rokah Mulalića. 

28: Po prostem strelu Mure z leve strani je Markuš nevarno odbil žogo do svojega vratarja, a je ta bil na pravem mestu.

29: Po podaji z desne strani je tokrat nevarno sprožil Vuk, od bloka pa se je žoga odbila le za malo mimo vrat.

32: GOOOL 1 : 1 Tomi Horvat! Zdaj pa velika napaka v obrambi Domžal. Klemenčič je trčil s svojim vratarjem, ki je obležal, Škoflek je ob trku poslal žogo do Horvata, ta pa je brez težav zadel prazno mrežo. 

36: Horvat je meril z levico z daljave, a Mulalić lepo lovi žogo. 

37: GOL 2 : 1 Tilen Klemenčič! Branilec Domžal popravlja svojo napako. Po prostem strelu Jakupovića z desne strani je iz bližine po strelu z glavo premagal Obradovića, vendar je bil v precej sumljivem položaju. Po več minutnem pregledu z VAR-om so sodniki določili, da prepovedanega položaja ni bilo in da zadetek velja. 

44: Po strelu Markuša so Domžalčani zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi Kozar ob skoku na tla igral z roko. Vendar je žoga kapetana Mure najprej zadela v nogo, od nje pa se je odbila v roko, in to ni najstrožja kazen.

44: Že v naslednjem napadu Obradović z iztekanjem rešuje svoja vrata pred Jakupovićem.

45: Dve minuti dodatka.

45+1: Po odlični globinski podaji Karničnika si je žogo pred vrati zaustavil Mandić in poskušal s strelom po tleh, vendar je bil Mulalić pravočasno iz svojih vrat. 

45+2: Konec prvega polčasa. 2 : 1. 

Izjemno zanimiva tekma za nevtralnega gledalca, malo manj pa za privržence Mure. Tako kot smo od njiju navajeni, obe ekipi v medsebojnem obračunu igrata precej odprto in imata veliko priložnosti. A črno-belim se ponavlja ista zgodba iz zadnjih srečanj: potem ko ne izkoristijo svoje lepe priložnosti, so kaznovani z zadetkom. Eno je že jasno: tokrat se dvoboj ne bo končal z 1 : 1, kar je bil doslej daleč najpogostejši končni izid med tema dvema tekmecema. Obeta se razburljiv drugi del. 

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: K. Cipot namesto Mandića.

50: Strel Alića z desnico, žoga pa od bloka v kot. 

53: Nevaren predložek Horvata z leve strani, pred vrati pa je bil malce prekratek Karničnik.

56: Lepa priložnost za Škofleka, ki je z diagonalnim strelom po tleh poslal žogo za malenkost mimo vrat.  

57: Rumeni karton za Šimundžo.

58: GOL 3 : 1 Arnel Jakupović! Prekrasen zadetek iz prostega strela s 25 metrov, po katerem je žoga pristala v levem zgornjem kotu. Jakupović, ki je vedno neugoden za Muro, je bil že doslej na tej tekmi najboljši mož na igrišču.

61: Po podaji Cipota z leve strani je diagonalno z volejem sprožil Kous in že premagal Mulalića, a je zanesljiv zadetek na gol črti preprečil Šoštarič Karič.

62: Tokrat po odbitku z volejem poskuša Kozar, Mulalić pa fenomenalno brani. 

66: Menjava pri Domžalah: Podlogar namesto Piška. 

68: Nevaren strel Podlogarja, a mimo vrat.

69: Menjava pri Muri: Klepač namesto Škofleka. 

73: Še ena menjava pri Muri: T. Cipot namesto Kozarja. 

75: Strel Podlogarja iz bližine, a precej s strani, tako da Obradović odbija žogo. 

78: Lepa akcija Mure: Pucko z globinsko podajo do K. Cipota, ta z desne strani podaja pred vrata, kjer je s peto atraktivno streljal Maroša, Mulalić pa je v dveh poskusih vendarle ukrotil žogo.

79: Rumeni karton Maroša.

80: Menjavi pri Domžalah: Žinič in Dobrovoljc namesto Hodžića in Vuka. 

80: Nevaren strel Jakupovića prek vrat. 

81: Rumeni karton Klemenčič. 

83: Rumeni karton Karničnik. 

85: Po podaji Kousa strel Klepača, a so ga blokirali branilci Domžal. 

89: Po podaji K. Cipota je Maroša preigral branilca in streljal, a Mulalić je zaustavil žogo. Sodniki so napačno ocenili, da naj bi bil Maroša v prepovedanem položaju. A napadalec Mure tako ali tako ni zadel. 

90: Štiri minute dodatka.

90+2: GOL 4 : 1 Arnel Jakupović! Po strelu z levico po tleh z 20 metrov Jakupović potrjuje naziv najboljšega igralca tekme. 

90+4: Konec tekme. 4 : 1. 

Povsem zaslužena zmaga Domžal. Kljub odsotnosti Bobičanca, Oura in Lorbka, celo tekmo pa je na klopi presedel Lotrič, se morajo pri Muri realno vprašati, če so po kakovosti res tako dobri, kot si sami predstavljajo. V napadu že ves čas škripa realizacija, saj od še kar dokajšnjega števila priložnosti črno-beli dosegajo zelo malo zadetkov, v obrambi, ki je bila v minuli sezoni njihova najmočnejša stvar, pa so luknjasti kot švicarski sir. Po sedmih krogih so prejeli že 14 (!) golov, kar je daleč največ od vseh klubov. Res je, da plačujejo davek nastopanja v evropskem tekmovanju, a to ne more biti izgovor za to, da aktualni državni prvak tone proti zadnjemu mestu. Čim prej si bo treba naliti čistega vina. Že v petek je na sporedu še zadnjih 31 minut tekme z Radomljami.  

AAFE1147
Arhiv NK Domžale
Domžale na čelu z izvrstnim Arnelom Jakupovićem se zasluženo veselijo uspeha proti Muri.

7.-krog plt domžale-mura