vestnik

Maraton treh src po dveh letih pred novo izvedbo

STA, 17. 1. 2022
Nataša Juhnov
Tako je bilo na 38. maratonu treh src.
Šport

Po dveh letih zatišja bo start Maratona treh src v Radencih ponovno oživel. Prireditev, ki bo letos praznovala 40. jubilej, bo na sporedu v soboto, 21. maja, so sporočili organizatorji. Prijave za maraton so že odprte.

V zadnjih dve sezonah je bila prireditev zaradi pandemije covida-19 izvedena virtualno, letos pa prireditelji obljubljajo oživitev tekaškega praznika, ki velja za eno najstarejših množičnih rekreativnih prireditev v regiji.

"Stari rek pravi, da kdor čaka, dočaka. In tako smo dočakali tudi težko pričakovano 40. obletnico Maratona treh src, ki se nam je izmikala kar dve leti. V razmerah, ki se spreminjajo iz dneva v dan, namreč še tako izkušeni organizatorji ne moremo predvideti končnega razvoja dogodkov," pa je ob tem opozoril predsednik organizacijskega odbora Boštjan Gerlec.

V programu prireditve so tek na 5 km, 10 km, 21 km, 42 km, pohod Treh src, nordijska hoja, otroški teki ter tek s kužki. Na maratonski progi (42 km) bo v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije potekalo tudi državno prvenstvo.

maraton organizacija slovenija