vestnik

Maraton treh src virtualno okoli sveta

Vestnik.si, 13. 4. 2021
Arhiv Radenske
Start 1. virtualnega Maratona treh src leta 2020.
Šport

Trenutno stanje ne dopušča jubilejnega 40. Maratona treh src, zato so se organizatorji odločili nadgraditi lanski 1. virtualni Maraton treh src. Letošnji »maraton« se je že začel in je odmerjen na 40.075 km.

Organizatorji potrebujejo čim več sodelujočih, da dosežejo zastavljeni cilj. In zakaj natanko 40.075 kilometrov?

Ti kilometri predstavljajo obseg ekvatorja, s čimer bodo udeleženci simbolično obkrožili svet. »Ta misel se nam zdi še posebej pomembna, saj Maraton treh src ne pozna meja. Vabimo vse tekače, pohodnike in ljubitelje nordijske hoje, da prispevajo svoje kilometre, tako da virtualno zaobjamemo prav vse prebivalce našega planeta,« pravi Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

maraton-treh-src
Dani Mauko
Start 39. Maratona treh src leta 2019.

Letošnji udeleženci ne bodo hkrati stopili na maratonsko progo. Nanjo se bodo lahko pognali vsak dan, vsak zase in v obdobju petih tednov prispevali svoje kilometre k skupnemu cilju zbrati 40.075 km.

Prijavijo se lahko na naslov:  https://www.maraton-radenci.si/srcnizmoremo/prijava/.  S prijavnino v višini 15 € in prenosom aplikacije Google FIT bodo pričeli z zbiranjem svojih kilometrov na poti okrog sveta in dokazovanjem, da srčni zmorejo.

maraton-treh-src
Arhiv Radenske
2. virtualni Maraton treh src.

Zadnji rok za dodajanje kilometrov je sobota, 15. maj 2021. Na ta dan bo objavljen seštevek vseh zabeleženih kilometrov - in če bodo vsi udeleženci skupaj dosegli zastavljeni cilj, bo Radenska Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik postavila zeleno ali živo steno. 

Vsak prijavljeni s plačano startnino lahko v izbrani poslovalnici Hervis po 10. maju prevzame priročen nahrbtnik za športne copate in paketek za vzgojo deteljic za boljši zrak v stanovanju. Namesto klasične medalje za sodelovanje bodo udeleženi prejeli posebej oblikovan kovinski cvetlični lonček. 

Arhiv Radenske
Klinika Golnik.
maraton-treh-src virtualno okoli-sveta