vestnik

Maraton v Radencih naslednjo leto tudi čez mejo

Vestnik.si, 30. 11. 2023
Maraton Radenci
Maraton treh src, ki se bo prihodnje leto zgodil 18. maja, bo z novimi trasami Radence spet povezal sosednjo Avstrijo.
Šport

Maraton treh src, ki se bo prihodnje leto zgodil 18. maja, bo z novimi trasami Radence spet povezal sosednjo Avstrijo.

42. maraton bo tretje leto zapored ohranjal zavezo zelenemu cilju 'zero waste', s katero je med športnimi prireditvami postal svetel zgled na področju ločenega zbiranja odpadkov. "Po štirih letih pa udeležence čaka večja sprememba, saj bodo nove trase Radence ponovno povezale z avstrijsko Radgono. Tekači se bodo tako vnovič podali preko meja, pri čemer bosta polmaraton in maraton potekala po povsem novih progah, ki so bile načrtovane za izvedbo 40. maratona," so sporočili organizatorji. 

maraton, nova trasa
Arhiv organizatorjev
Nova trasa maratona.

Predsednik organizacijskega odbora maratona Marko Pintarič je dejal, da jim je takrat načrte prekrižala epidemija koronavirusa, so pa bile proge leta 2020 uradno izmerjene in potrjene s strani mednarodnem atletske zveze in AIMS. "Veseli smo, da bodo spomladi naposled le oživele in tekačem ponudile čudovite razglede in pristno vzdušje – ponovno tudi onkraj meje,« je dejal. 

Ob 42. izvedbi maraton ponuja tudi prenovljen prijavni sistem. Novost bo družinski paket, ki nudi popust ob prijavi dveh odraslih oseb z vsaj enim otrokom. Skupinske prijave bodo odprte v začetku leta 2024. Višina prijavnin bo ostala enaka. "Tradicija in dostopnost sta obrodili sadove, saj so se prve prijave začele stekati že oktobra, takoj po odprtju prijav, kar je organizatorje prijetno presenetilo. Do današnjega dne je prijavljenih že 215 tekačev, kar je več kot v enakem obdobju lani," pravijo in dodajajo, da se jim zdi pomembno, da je prireditev cenovno dostopna čim širšemu krogu ljudi. 

maraton-treh-src radenci trasa